Șatena obișnuiește să prepare diverse rețete și să le posteze pe contul de Instagram, iar printre acestea s-a aflat și una de ciorbă "de burtă" din pleurotus.
Diana Bart este cunoscută pentru faptul că este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi în țară. Cu toate acestea, este și o bucătăreasă desăvârșită, iar acest lucru se poate vedea și în filmulețele pe care obișnuiește să le posteze în mediul online, acolo unde le arată urmăritorilor săi diverse rețete. De această dată, în urmă cu doar câteva zile, Diana Bart a pregătit și o rețetă de ciorbă "de burtă", din pleurotus.
Ciorbă "de burtă" din pleurotus, pregătită de Diana Bart
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 1 cutie mare ciuperci pleurotus
- 2 sticle de kefir
- 2 gălbenușuri
- 2 morcovi
- 1 ardei kapia roșu
- 5 căței de usturoi
- 1 ceapă albă mare
- Pătrunjel verde
- Ulei de măsline/unt
- Sare, piper
Mod de preparare
“ Îndepărtăm codițele ciupercilor și le tăiem fâșiuțe. Tocăm ceapa mărunt.
Încingem oala, punem un pic de unt/ulei de măsline/ulei de floarea soarelui presat la rece, ceapa, sare, ciupercile și apă dublă față de cantitatea ciupercilor. Punem la fiert sub capac.
Radem morcovii. Un pic de unt sau ulei de măsline (de obicei folosesc ulei de floarea-soarelui presat la rece). Adăugăm și morcovii, ardeiul kapia tocat, îl călim foarte puțin, 1 minut, doar cât să prindă un pic de gust și sare, apoi îi punem peste ciorbă. Mai fierbem 15 minute.
Dregem ciorba: 2 gălbenușuri+ 2 kefir+ 5 căței de usturoi+ sare+ piper. Turnăm câte un polonic de ciorbă fierbinte peste compoziția de dres, ca să se încălzească treptat, apoi turnăm totul în oală și mai dăm într-un clocot timp de 2-3 minute.
Tocăm pătrunjel proaspăt, servim cu smântână și e gata! ”, a explicat Diana Bart, în filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.