Șatena obișnuiește să prepare diverse rețete și să le posteze pe contul de Instagram, iar printre acestea s-a aflat și una de găluște cu prune.
Diana Bart este cunoscută pentru faptul că este una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV, de la noi în țară. Cu toate acestea, este și o bucătăreasă desăvârșită, iar acest lucru se poate vedea și în filmulețele pe care obișnuiește să le posteze în mediul online, acolo unde le arată urmăritorilor săi diverse rețete. De această dată, în urmă cu ceva vreme, Diana Bart a pregătit și o rețetă de găluște cu prune, fără să folosească și făină.
Găluște cu prune, pregătite de Diana Bart
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 3 ouă
- 1 kg cartofi roșii
- 16-20 prune
- 300 g griș
- 6 linguri ștevie sau zahăr brut
- 1 baton vanilie sau esență
- Sare
- 1 lingură ulei
- 1 cană pesmet
- Scorțișoară măcinată
- 1 felie groasă unt
Mod de preparare
“ Fierbem cartofii în coajă, cu un praf bun de sare (ca să fie mai gustoși). Îi lăsăm circa 30-40 de minute, până intră furculița în ei. Pasăm cartofii la robot sau îi dăm pe răzătoare. Adăugăm și grișul, vanilia, cele 4 linguri de ștevie/zahăr, ouăle bătute cu furculița, ca la omletă și ½ linguriță de sare. Amestecăm bine.
Începem să modelăm găluștele. Compoziția se va lipi de mâini. Folosim făină doar acum. Punem în ambele palme, apoi luăm 1 lingură compoziție, o presăm, punem pruna întreagă și apoi modelăm bila. Le modelăm pe toate și le punem pe un blat cu făină, ca să nu se lipească. Atunci când le luați, dacă tot se lipesc, mai puneți în palmă făină.
Punem o oală mare cu apă la fiert, cu un pic de sare, iar când clocotește, pune pe rând găluștele. Le lăsăm circa 4 minute. Sunt fierte atunci când se ridică la suprafață apei. Au tendința să se mai lipească de fundul oalei, le ajutați cu o lingură, ușor, să se dezlipească.
Pregătim într-o tigaie pesmetul. Încingem tigaia, punem felia de unt, să se topească, apoi pesmetul, cât să se rumenească puțin, restul de ștevie și scorțișoara. Luăm apoi găluștele și le dăm prin pesmet, uniform.
Le servim calde sau reci. Poftă bună! ”, a explicat Diana Bart, în filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.