Dieta cu bulgur. Cum poți slabi 10 kilograme în doar 2 săptămâni

Dieta cu bulgur
Dieta cu bulgur

Bulgurul este un aliment simplu de preparat, apărut pentru prima dată în zona mediterană și răspândit mai apoi în toată lumea. Este adesea folosit în diete, dat fiind faptul că are o mulțime de beneficii asupra organismului nostru. Află ce trebuie să faci în dieta cu bulgur și care este cea mai sănătoasă rețetă pe care o poți prepara cu ajutorul acestui produs.

Bulgurul se găsește pe rafturile magazinelor sub diferite forme: prefiert, uscat sau măcinat. Are o mulțime de proprietăți, asigură aportul zilnic de fibre, proteine și vitamine, iar în compoziția sa se regăsesc minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Citeste si: Dieta lui chef FLORIN DUMITRESCU. „Am vrut să îmi demonstrez că pot renunţa la mâncărurile mai grase, la gustul de unt sau la prăjeli."

Dieta cu bulgur
Dieta cu bulgur[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile consumului de bulgur

Susține sănătatea intestinelor

Consumul de bulgur favorizează creșterea bacteriilor intestinale sănătoase care susțin funcția digestivă adecvată. Datorită cantității considerabile de fibre, bulgurul este foarte eficient în tratarea și prevenirea problemelor digestive, cum ar fi constipația.

Menține sănătatea inimii

Bulgurul face parte din marea familie a cerealelor integrale, acestea favorizând sănătatea inimii. Potrivit studiilor, persoanele care au consumat regulat între 3 și 6 porții de cereale integrale pe zi și-au redus cu 20% șansele de

a dezvolta boli de inimă pe parcursul vieții.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se întâmplă dacă nu mănânci o săptămână. 3 efecte ale postului negru pentru organism

Dieta cu bulgur
Dieta cu bulgur[Sursa foto: PixaBay]

Stimulează pierderea în greutate

Aportul mare de fibre ajută la scăderea în greutate deoarece stimulează senzația de sațietate, iar la următoarea masă din zi vei consuma mai puține alimente.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Bogat în carbohidrați

Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați. O cantitate de doar 200 de grame completează aportul energetic cu 33,8 grame de carbohidrați, ceea ce înseamnă un sfert din doza zilnică recomandată.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cură de detoxifiere de 10 zile cu sucuri verzi. Scăpați de toxine și apelați la această cură de detoxifiere

Dieta cu bulgur
Dieta cu bulgur[Sursa foto: PixaBay]

Dieta cu bulgur

Dieta cu bulgur este foarte eficientă, poți scăpa ușor de kilogramele în plus și este extrem de sănătoasă. Cura de slăbire poate fi ținută timp de aproximativ 2 săptămâni pentru a scăpa de cel puțin 10 kilograme, dar dacă nu consideri că ai ajuns la rezultatele pe care ți le-ai dorit, medicii recomandă în continuare consumul acestuia, dat fiind faptul că are o mulțime de beneficii asupra organismului.

Bulgurul poate fi consumat la micul dejun, alături de lapte, iaurt degresat sau în combinație cu fructe precum mere, pere, banane, căpșuni sau portocale. De asemenea, se potrivește perfect și alături de semințe sau nuci.

La prânz îți poți prepara bulgur cu legume precum morcov, roșii sau pur și simplu verdețuri. Bulgurul se folosește în salate dietetice, supe cu legume sau piftele. De asemenea, este un înlocuitor excelent pentru orez, având chiar mai puține calorii decât acesta.

Bulgurul este foarte simplu de preparat. Trebuie să îl lăsăm la înmuiat în apă minim 90 de minute, iar apoi îl putem consuma exact așa cum este. De asemenea, îl putem punem la fiert în apă care clocotește și îl ținem în jur de 10 minute.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Dieta cu bulgur
Dieta cu bulgur[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă tabbouleh

Ingrediente:

- 100 g bulgur
- 3 legături de pătrunjel
- 3 roșii
- mentă
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri ulei de măsline
- suc de la o lămâie
- sare și piper după gust

Pune apă clocotită pentru bulgur, cât să îl acoperi bine, și lasă-l la înmuiat până când își dublează volumul. Mai apoi, toacă mărunt pătrunjelul, ceapa verde și pune-le împreună într-un bol încăpător. Taie roșiile felii și apoi cubulețe. Adaugă bulgurul înmuiat, uleiul de măsline, zeamă de lămâie și sare, după gust. Amestecă bine ingredientele, iar salată tabbouleh este gata.

Salata tabbouleh cu bulgur este recomandată și de medicul nutriționist Mihaela Bilic!

„Pătrunjel, ca salată, nu ca decor. Și nu, nu vorbesc de pătrunjelul care se pune ca decor în ciorbă sau tocăniță, ci de pătrunjelul mâncat sub formă de salată. Tabouleh este, în bucătăria libaneză, o salată făcută din pătrunjel, roșii proaspete, ceapă și bulgur (grâu mărunțit). Se asezonează cu sare, ulei și zeamă de lămâie și se consumă ca garnitură la carne, sau ca aperitiv-alături de humus.”, a spus medicul specialist într-o postare pe contul oficial de Instagram.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce dietă ține Viviana Sposub? Prezentatoarea TV este în formă maximă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies