Diferența dintre cremă și loțiune. Alegerea corectă pentru pielea ta și cum să beneficiezi la maxim de fiecare!

diferenta dintre crema si lotiune
Diferența dintre cremă și loțiune

Rutina de îngrijire a pielii este extrem de importantă. Însă știați care este diferența dintre cremă și loțiune? 

Aflați din rândurile următoare care este diferența dintre cremă și loțiune. În plus, descoperiți și în ce constă mai exact consistența, compoziția, dar și tipul de utilizare al fiecăreia dintre cele doua. 

 

1. Consistență

Cremă- Atunci când vine vorba despre crema de corp, cu siguranță aceasta este una dintre cele mai utilizate produse de îngrijire a pielii din zilele noastre.

În ceea ce privește consistența sa, cu siguranță crema de corp are o consistență mult mai densă în comparație cu loțiunea de corp, dat fiind faptul că o cremă de corp deține în compoziția sa cu până la 60% conținut de apă. 

Loțiune- În schimb, atunci când vine vorba despre loțiunea de corp, și aceasta se află printre preferințele multor persoane atunci când vine vorba despre rutina de îngrijire a pielii, iar în ceea ce privește consistența sa, aceasta este una mai apoasă în comparație cu crema de corp, dat

fiind faptul că regăsim în compoziția sa cu până la 80% conținut de apă. 

Citește și: Diferența dintre lapte de corp și crema de corp. Când să folosești fiecare produs de îngrijire a pielii

lotiune de corp utilizare
Diferența dintre cremă și loțiune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Îngrijirea tenului toamna. Ghid detaliat pentru o rutină corectă și hidratantă!

 

2. Compoziție si beneficii

Cremă -  În ceea ce privește compoziția unei creme de corp hidratante, indiferent de alegerea făcută, aceasta ar trebui să dețină ingrediente provenite din natură, precum ulei de cocos, ierburi, flori și așa mai departe, toate aceste ingrediente fiind din categoria celor selectate cu multă strictețe, pentru ca o cremă de corp să ne ofere pielii noastre hidratarea de care are nevoie, dar totodată și ameliorarea afecțiunilor aflate pe piele. 

Atunci când vine vorba despre beneficiile oferite odată ce am ales să introducem în rutina noastră de frumusețe o cremă de corp, se pare că printre acestea se află și faptul că cremele de corp previn iritațiile, motiv pentru care, în cazul în care dețineți deja iritații pe piele, acestea vor dispărea dacă veți continua să aplicați crema de corp potrivită pentru pielea voastră, de câteva ori pe zi.

De asemenea, un alt beneficiu este și faptul că oferă strălucirea și vitaminele necesare corpului nostru, bineînțeles în funcție de sortimentul ales și potrivit pentru pielea noastră, dat fiind faptul că și pielea corpului nostru necesită elemente nutritive. Nu trebuie să uităm nici de faptul că o cremă de corp ne protejează corpul de razele soarelui, dat fiind faptul că dețin în compoziția lor și protecție solară, unele, însă ce este de reținut este faptul că o cremă de corp nu va înlocui niciodată o protecție solară.
În plus, cremele sunt cele care ne ajută mai ales în perioadele reci să scăpăm de crăparea anumitor zone ale corpului. 

Loțiune -  Atunci când vine vorba despre o loțiune de corp, aceasta trebuie să conțină în principal ingrediente precum emolienți, combinați cu substanțe ocluzive, precum uleiurile. În plus, în compoziția loțiunilor de corp regăsim și acid hialuronic, acid lactic, dar și scualen, toate acestea reprezentând ingrediente active ale unei loțiuni de corp. 

În ceea ce privește beneficiile nenumărate pe care loțiunile de corp le oferă pielii noastre, printre acestea regăsim și faptul că se pot utiliza în fiecare zi, iar datorită faptului că dețin ingrediente puternice în compoziția lor, loțiunile de corp rețin umiditatea, motiv pentru care sunt perfecte pentru hidratare. Dat fiind faptul că ajută destul de mult la hidratare, loțiunile de corp ne ajută și în sezonul cald, ca autobronzantul să dureze pe o perioadă mai lungă de timp. În plus, datorită faptului că nu au o textură lipicioasă, loțiunile de corp se pot utiliza și pentru pielea grasă. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

crema vs lotiune vs creme
Diferența dintre cremă și loțiune[Sursa foto: freepik]

 

3. Utilizare

Cremă -  În ceea ce privește crema de corp, aceasta se poate utiliza de fiecare dată când ne dorim să hidratăm pielea noastră, dat fiind faptul că pătrunde în profunzime, în special în ceea ce privește pielea corpului, mai degrabă decât tenul. Astfel, așa cum am menționat și anterior, cremele de corp se pot utiliza în unele zone, chiar și de mai multe ori pe zi. 

Loțiune -  În schimb, atunci când e vorba despre o loțiune de corp, aceasta se poate utiliza pe orice tip de piele, dat fiind faptul că oferă pielii noastre revigorare, catifelare, dar și calmare, fiind aplicată în special dimineața, după duș, în fiecare zi. 

lotiune hidratanta
Diferența dintre cremă și loțiune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Top 10 elemente vestimentare de bază pentru toamnă. Colecția perfectă pentru acest anotimp!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies