Diferența dintre lapte de corp și crema de corp. Când să folosești fiecare produs de îngrijire a pielii

diferenta dintre lapte de corp si crema de corp
Diferența dintre lapte de corp și crema de corp

Îngrijirea pielii noastre reprezintă un aspect extrem de important pe care ar trebui să îl facem. Însă știați care este diferența dintre laptele de corp și crema de corp?

Aflați din rândurile următoare care este diferența dintre laptele de corp și crema de corp. În plus, descoperiți și care sunt aspectele de luat în seamă atunci când vine vorba despre consistența, hidratarea, ingredientele, dar și absorbția acestor 2 produse diferite. 

 

1. Consistența

Laptele de corp - Atunci când alegem un lapte de corp trebuie să știm faptul că, consistența sa este una destul de ușoară, light, prin urmare pentru anumite zone ale corpului, consistența sa poate să fie insuficient de hidratantă și hrănitoare, deși ne-am dori să avem parte

de asta, dat fiind faptul că pielea devine din ce în ce mai uscată odată cu înaintarea în vârstă. Acest aspect face ca produsul respectiv, lapte de corp să nu fie îndeajuns de benefic pentru toate părțile corpului, motiv pentru care cine apelează la un lapte de corp, ar trebui să aibă un produs specific pentru fiecare zonă a corpului. 

Crema de corp - În schimb, atunci când vine vorba despre crema de corp, aceasta este mult mai dens atunci când vine vorba despre consistența sa, motiv pentru care este bună pentru toate zonele în care ne

dorim să avem parte de extra hidratare, în ciuda faptului că, dat fiind faptul că este destul de densă, se absoarbe mai greu în piele. 

Citește și: Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare. Cum să evite efectele nedorite!

laptele de corp se clateste
Diferența dintre lapte de corp și crema de corp[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Top 10 elemente vestimentare de bază pentru toamnă. Colecția perfectă pentru acest anotimp!

2. Hidratare

Laptele de corp - Laptele de corp nu are o hidratare destul de ridicată atunci când vine vorba despre aplicarea sa, indiferent de zonă. Prin urmare, dacă ne dorim să folosim un produs care să ne ajute pe o perioadă scurtă de timp în ceea ce privește hidratarea, putem alege laptele de corp, cu mențiunea faptului că, pentru fiecare zonă a corpului, ar trebui să achiziționăm laptele de corp specific și potrivit,

atât în ceea ce privește compoziția sa, cât și în ceea ce privește beneficiile. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca laptele de corp să fie utilizat în special atunci când ne dorim să hidratăm coatele dar și călcâiele, mai exact zonele uscate ale pielii, oferind pielii noastre textura de care are nevoie, înlăturând uscăciune și aspectul neplăcut. 

Crema de corp - În schimb, crema de corp deține o hidratare peste măsură, ceea ce aduce beneficii nenumărate pielii noastre, atunci când vine vorba despre aplicarea sa.

Astfel, nu va fi nevoie să utilizați mai multe produse atunci când vine vorba despre crema de corp, pentru a vă asigura că hidratarea va fi pe măsură indiferent de zona în care o veți aplica, ca în cazul laptelui de corp, ci crema de corp vă va asigura hidratarea de care aveți nevoie. 

lapte de dus
Diferența dintre lapte de corp și crema de corp[Sursa foto: freepik]

3. Ingrediente si beneficii

Laptele de corp - Atunci când vine vorba despre ingredientele și beneficiile unui lapte de corp, se pare că acesta se bazează în principal pe rehidratarea pielii uscate.

Deseori obișnuim să folosim loțiuni de corp pentru a ne hidrata pielea, poate unele persoane chiar și zilnic, dat fiind faptul că pielea noastră crapă sau se usucă din cauza vântului a frigului sau a căldurii excesive, aceasta fiind destul de greu de îndreptat doar cu produse cosmetice obișnuite. Laptele de corp se obișnuiește să se aplice după fiecare duș pentru a ajuta la etanșarea umezelii adânci în piele și-a obține o hidratare pe măsură.
Indiferent de pielea noastră fie ea normală sau grasă, există anumite zone mai aspre ale corpului cum ar fi în jurul coatelor sau a genunchilor acolo unde se recomandă să aplicăm laptele de corp după baie sau la culcare, regulat, pentru a îmbunătăți acele zone și a oferii o zonă netedă și mătăsoasă exact ca și restul corpului. 

De asemenea, laptele de corp este utilizat și în cazul bătăturilor sau a zonelor umflate, bineînțeles în funcție de pielea pe care o aveți, dar și de ingredientele pe care fiecare lapte de corp le deține, fiind această gamă bogată în arome și texturi, dar și beneficii. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Crema de corp - Atunci când vine vorba despre ingredientele și beneficiile pe care le oferă crema de corp corpului nostru, se pare că o cremă hidratantă de corp, cât și față, este potrivită atunci când pielea noastră pierde apă și devine mai uscată, din cauza faptului că nu produce uleiurile necesare pentru funcționarea optimă a umidității corpului nostru. Acesta este motivul principal pentru care apelăm la utilizarea cremelor și tratamente de corp, fiind aplicate deseori dimineața, atunci când pielea noastră este curată și uscată pentru a oferi aportul necesar suplimentar de umiditate, și pentru al proteja totodată de factorii externi, printre care se află și frigul, vântul sau soarele.  

lapte de corp mod de utilizare
Diferența dintre lapte de corp și crema de corp[Sursa foto: freepik]

4. Absorbție

Laptele de corp - În ceea ce privește absorbția unui lapte de corp, acesta este mult mai benefic, dat fiind faptul că deține o densitate mai ușoară, intrând în piele mult mai repede în comparație cu o cremă de corp, fiind recomandat să fie aplicat deseori după baie, dimineața atunci când pielea este curată, sau și seara. 

Crema de corp - În schimb, atunci când vine vorba despre nivelul de absorbție al unei creme de corp, acesta este puțin mai greu, dat fiind faptul că densitatea este mult mai mare la crema de corp, în comparație cu laptele de corp, fiind nevoie să aplicăm un strat subțire pe zona în care ne dorim să oferim hidratare, până în momentul în care observăm că a și intrat în piele, pentru a beneficia de tot ce ne oferă o astfel de cremă, fiind recomandată să fie aplicată în special dimineața, atunci când pielea noastră este curată și uscată, dar și pentru a ne asigura că ne va feri de soare frig sau vânt. 

lapte de corp utilizare
Diferența dintre lapte de corp și crema de corp[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Top 10 elemente vestimentare de bază pentru toamnă. Colecția perfectă pentru acest anotimp!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies