Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare. Cum să evite efectele nedorite!

greseli rutina de ingrijire
Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare

Rutina de frumusețe trebuie să existe în fiecare zi, la fiecare persoană. Însă știați care sunt greșelile pe care obișnuim să le facem fără să ne dăm seama?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 10 greșeli pe care femeile obișnuiesc să le facă în rutina lor de frumusețe. În plus, descoperit și cum puteți să evitați efectele nedorite în urma unei rutine greșite de frumusețe. 

 

10. Cumpărați creme hidratante de lux

Pe locul 10 atunci când vine vorba despre greșelile pe care le facem deseori în rutina noastră de frumusețe, se află și faptul că obișnuim să achiziționăm creme hidratante, care sunt destul de scumpe.

Cu toate acestea, prețul ne poate păcăli în unele momente, dat fiind faptul că aceste creme dețin doar un ambalaj frumos și un mesaj de măsură, însă ingredientele sunt exact aceleași ca cele care dețin un preț mai mic, iar la finalul zilei vom realiza faptul că nu dețin unele, alte beneficii în plus față de cele care sunt la un preț mai rezonabil. De exemplu, în ceea ce privește cremele hidratante anti îmbătrânire, aceste creme obișnuiesc doar să hidrateze pielea în mod normal, motiv pentru care nu ai nevoie de o cremă hidratantă scumpă pentru a face acest lucru, dat
fiind faptul că orice altă cremă poate face acest lucru. Nu ar trebui să te lași păcălit de ambalaj și de sticluțele ei fantastice, pentru că la finalul zilei vei realiza faptul că prețul mărit a fost dat mai degrabă pe ambalaj, decât pe conținut. Prin urmare, ar trebui să te gândești de 2 ori înainte să cheltuiești în exces pe ceva care în esență nu face nimic în plus față de o altă cremă pe care obișnuiți să o cumpere în mod normal. 

9. Evitarea retinolului

O altă greșeală pe care o facem, ține de faptul că nu folosim retinol în rutina noastră de frumusețe. Deseori, nenumărate femei obișnuiesc să nu folosească retinol pentru că le este teamă că în momentul în care ies la soare să nu aibă o reacție adversă nepotrivită. Cu toate acestea, se pare că această percepție față de retinol este total greșită, dat fiind faptul că retinolul conține în compoziția sa și protecție solară, iar dacă utilizați pentru efectul de anti-îmbătrânire, retinolul vă va oferi o schimbare în acest

sens, pierzând din pigmentarea colagenului de jur împrejur și aducând o mai mare creștere celulară, dar și viață pielii, având efecte nenumărate la nivel celular, motiv pentru care nu ar trebui sub nici o formă să-l evitați, doar din simplul fapt că aveți impresia că în momentul în care sunteți expuse la soare, veți avea parte de anumite reacții adverse. 

Cu toate acestea, dacă în primele 2 săptămâni de când utilizați retinol veți observa faptul că pielea devine roșie, puteți asemăna acest lucru cu faptul că aveți o sensibilitate la soare, însă de fapt aceasta este doar o

fază de aclimatizare prin care va trebui să treceți, însă odată ce pielea se va obișnui cu acest ingredient, cu siguranță nu veți mai avea absolut nici o problemă și veți putea utiliza cremele cu retinol în continuare. 

Citește și: 4 moduri naturale prin care îți poți exfolia tenul

rutina de ingrijire piele toamna
Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: 4 piese esențiale pentru un look glamour, toamna aceasta

8. Folosind doar SPF-ul în machiaj

O altă greșeală pe care deseori o facem, constă în faptul că obișnuim să folosim cremă de protecție solară în machiaj. Indiferent de sezon, noi trebuie să ne protejăm pielea de schimbările de îmbătrânire, mai mult decât de protecția solară.

Astfel încât, odată aplicată cantitatea potrivită de cremă de protecție solară pe piele, pentru a ne putea proteja de razele soarelui, nu trebuie să uităm nici de faptul că acesta trebuie reaplicată, motiv pentru care ar trebui să evităm să ne bazăm pe produsele de machiaj care dețin SPF, și să continuăm să o aplicăm separat, pentru a ne putea asigura de faptul că pielea noastră este protejata de razele soarelui exact așa cum trebuie. 

7. Folosind tratamentul cu laser ca singura ta îngrijire a pielii

O altă greșeală pe care deseori o facem, constă în faptul că obișnuiți să folosim tratamentul cu laser, ca o singură formă de îngrijire a pielii noastre. Din cauza faptului că apelăm la tratamentul cu laser, în perioada de pauză dintre ședințe, nu mai folosim protecția solară obișnuită sau alte substanțe active pentru piele, motiv pentru care,  există o pauză care nu ne aduce beneficii rutinei noastre de frumusețe. De exemplu, acest aspect este asemănător și cu momentul în care ne dorim să slăbim și folosim o dietă și exerciții fizice benefice pentru organismul nostru, iar din când în când mai facem și anumite pauze de câteva luni, timp în care împinge în corpul nostru la extrem, dat fiind faptul că ne dorim să se mențină așa, însă nu facem nimic pentru a-l menține în această formă. Astfel, dacă nu vom avea o rutină de înfrumusețare continuă, în care vom obișnuiți să utilizăm retinol, vitamina C, și alte substanțe care ne protejează pielea așa cum trebuie, nu vom face nimic altceva decât să apelăm la tratamentele cu laser, care ne oferă frumusețea de care avem nevoie pe loc sau pe o perioadă scurtă de timp, timp în care noi ar trebui să ne continuăm obiceiurile zilnice bune de îngrijire a pielii, dar și de protecție, fără să renunțăm la regimul pe care noi îl avem în mod normal. 

rutina de ingrijire a tenului
Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare[Sursa foto: freepik]

6. Fiind inconsecvente cu îngrijirea pielii

Așa cum se subînțelege și din punctul anterior, o altă greșeală pe care o facem este faptul că suntem inconsecvente atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii. Bineînțeles că odată ce am avut o îngrijire a pielii în mod consecvent timp de câteva săptămâni sau luni, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor și bineînțeles că ne va plăcea ceea ce vedem, motiv pentru care ar trebui să continuăm. În cazul în care nu o facem și nu ne păstrăm ritmul de îngrijire a pielii, rutina, lucrurile vor începe să se întoarcă la forma în care erau înainte, fie că este vorba despre o săptămână, 2-3 sau chiar o lună. În tot acest timp, rutina noastră de îngrijire s-a dus la fund, s-a pierdut, iar pielea va deveni diferită. De aceea, se recomandă să rămânem consecvente în ceea ce privește rutina de îngrijire a pielii, să utilizăm periodic ingrediente active precum retinol, vitamina C, factori de creștere și așa mai departe, astfel încât celulele noastre să producă din nou colagen pielea să fie mai întărită și mult mai îmbunătățită. Astfel încât, dacă ne dorim să avem o piele cât mai hidratată cu putință și să îndepărtăm efectul de îmbătrânire, ar trebui să nu renunțăm la rutina noastră consecventă de îngrijire, utilizând produsele potrivite pentru tenul nostru, rutine care cu siguranță va da roade odată ce vom alege să ne ținem de ea în continuare. 

5. Supra-exfoliere

O altă greșeală pe care obișnuim să o facem în rutina de îngrijire constă în supra-exfoliere. Procesul de exfoliere este realizat mult prea des sau mult prea dur, motiv pentru care, în loc să ne facem bine prin faptul că exfolierea reprezintă un proces important pe măsură ce înaintăm în vârstă, perioadă în care pielea noastră dezvoltă un strat de piele moartă pe stratul superior al epidermei, numit strat cornos, cu siguranță ne-am dorit să ne păstrăm stratul nostru luminos, motiv pentru care apelăm la exfoliere. În zilele noastre, există nenumărate produse de exfoliere la care putem apela, pentru a ne proteja stratul exterior al pielii cât mai bine cu putință, dar și pentru al păstra intact și sănătos. Astfel, ar trebui să nu apelăm la metodele abrazive dure, care ne provoacă deseori pierderi de ulei și ne distrug stratul sănătos al pielii, motiv pentru care specialiștii recomandă ca exfolierea să fie realizată o dată la 2 săptămâni, pentru a nu distruge bariera pielii. 

rutina de ingrijire
Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

4. Folosirea inconsecventă de protecție solară

De asemenea, și protecția solară trebuie să fie folosită exact așa cum se cuvine, însă niciun caz să fie o utilizare inconsecventă. Odata ce ați decis să introduceți în rutina de frumusețe și protecție solară, fie ea loțiune, sau cremă, ar trebui să o faceți în mod constant, și să nu existe pauze lungi, dat fiind faptul că nu există un impact mai mare asupra îmbătrânirii pielii, decât razele soarelui care descompun colagenul, cauzează pigmentarea, dar și uscăciunea pielii. Deși poate că ați aplicat protecția solară dimineața înainte să ieșiți din casă, ar trebui să fie reaplicată la câteva ore mai târziu, chiar dacă vremea este mai înnorată, sau mai ploioasă, dat fiind faptul că razele UV tot există în atmosferă, și ar trebui să ne ferim de ele cât mai bine cu putință. Specialiștii recomandă să folosim protecția solară în mod regulat, zilnic, în special pe ten, timp în care restul corpului va primi doza de vitamina D de care are nevoie, iar fața va fi protejată cât mai bine cu putință. 

3. Folosind produse de curățare cu spumă

O altă greșeală pe care obișnuim să o facem constă în faptul că obișnuiți să utilizăm produse de curățare cu spumă. În ciuda faptului că se simte extrem de bine pe tenul nostru, așa cum ar trebui să se simtă și curățarea prin intermediul său, de fapt acele bule de spumă care se formează sunt destul de abrazive la nivel microscopic, motiv pentru care acestea vor crea daune pielii, care duc la uscăciune motiv pentru care pielea va produce din ce în ce mai mult ulei, iar dacă pielea va fi și exfoliată corect, porii se vor înfunda și se vor dilata, iar de aici pielea uscată va crăpa și se va rupe, producând mai multe riduri și nu numai. Astfel, specialiștii recomandă să utilizăm un demachiant delicat, care să nu aibă spumă, pe bază de gel, unul obișnuit, iar după ce a fost realizată curățarea adecvată, pielea se va clăti și vom observa că nu va rămâne inflamată, nu se va usca și nu se va strica în niciun fel. De asemenea, se recomandă ca această curățare a tenului să fie făcută de 2 ori pe zi neapărat, atât dimineața, cât și seara, pentru a ne păstra o rutină consecventă a curățării pielii. 

Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare[Sursa foto: freepik]

2. Pierderea de vitamina C

De asemenea, nu trebuie să ignorăm nici faptul că deseori obișnuim să pierdem din doza de vitamina C de care avem nevoie. Vitamina C este extrem de importantă atunci când vine vorba despre îmbătrânirea pielii, vitamina care se află și în retinol, un ingredient activ puternic, antioxidant care ajută la stimularea colagenului și totodată reduce producția de pigment la nivel celular, care este extrem de importantă atunci când vine vorba despre anti-îmbătrânire. Astfel, ar trebui să introducem în rutina noastră de înfrumusețare și produse care dețin în compoziția lor colagen, în vitamina C, o vitamină care se poate consuma și pe cale orală, pentru a ne putea asigura că tot o avem în organism de regulă chiar dacă nu obișnuim să utilizăm produse care dețin în compoziția lor vitamina C, stimulând astfel pielea în mod activ. 

1. Cremă hidratantă nepotrivită

Un aspect extrem de important atunci când vine vorba despre rutina de îngrijire  a pielii este reprezentat și de crema hidratantă. Cu toate acestea, există nenumărate persoane care atunci când achiziționează o cremă hidratantă, nu o aleg pe cea potrivită pentru tenul lor. Bineînțeles că dacă obișnuim să avem o piele uscată, ar trebui să utilizăm o cremă hidratantă, aspect care este valabil și atunci când avem pielea grasă. Prin urmare se recomandă să ne creăm un echilibru ideal atunci când vine vorba despre hidratarea pielii noastre și înainte de a achiziționa o cremă, să citim foarte bine ingredientele pe care le deține în compoziția sa astfel încât să se potrivească cu nevoile noastre, și să nu aducem un minus pielii noastre, achiziționând o cremă hidratantă nepotrivită. Tot ce trebuie să facem este să avem o continuă hidratare a pielii noastre pentru a reduce ridurile iar pielea să aibă un aspect mai tânăr, datorită echilibrului pe care l-am format. 

ingrijirea tenului rutina zilnica
Top 10 greșeli pe care femeile le fac în rutina lor de înfrumusețare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

4 moduri naturale prin care îți poți exfolia tenul

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies