Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette. Explorând subtilitățile concentrațiilor parfumate pentru a alege aroma perfectă!

Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette. Explorând subtilitățile concentrațiilor parfumate pentru a alege aroma perfectă!
Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette. Explorând subtilitățile concentrațiilor parfumate pentru a alege aroma perfectă!

Deși le folosim zilnic, puține persoane știu ce reprezintă, mai exact, EDP și EDT. Însă știați care este diferența dintre cele două?

Aflați din rândurile următoare care este mai exact diferența dintre EDP și EDT, dar și care este sezonul potrivit pentru fiecare. În plus, descoperiți și câteva aspecte importante în ceea ce privește intensitatea aromei, dar și durabilitatea lor. 

Sfaturi pentru alegerea dintre EDP și EDT 

Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette. Explorând subtilitățile concentrațiilor parfumate pentru a alege aroma perfectă![Sursa foto: freepik]

Înainte de toate, trebuie explicat faptul că acronimul “EDT”, înseamnă “Eau de Toilette”, în traducere, Apă de toaletă.

Acesta este tipul de parfum care deține o formă mai ușoară de parfum, destul de diluată, comercializată deseori sub formă de sticlă cu pulverizator. În schimb, acronimul “EDP”, înseamnă “Eau de Parfum”, în traducere, Apă de parfum. Acesta este tipul de parfum și de produs care deține un raport ideal între calitate și preț. 

Aspectele care fac cu adevărat diferența între Apa de Toaletă și Apă de Parfum, țin printre altele, și de concentrația esenței, care este mai puternică la Apa de Parfum, în comparație cu Apa de toaletă, dat fiind faptul că nivelul de uleiuri

esențiale din compoziție este mai ridicat decât cel de alcool. Aceasta din urmă este cea care definitivează, alături de apă, formula parfumului. Acest aspect influențează și aroma dintre cele două, dat fiind faptul că alcoolul influențează modul în care este perceput mirosul unui parfum. 

Un alt aspect diferențiator între cele două, ține și de persistența lor. Așadar, cu o doză mai mică de uleiuri aromate, Apa de Toaletă are un miros care dispare după doar câteva ore, în schimb, Apa de Parfum durează mult mai mult.

În ceea ce privește Apa de Toaletă, la aceasta se eliberează prima dată notele de vârf, care sunt totodată și cele care domină, fiind resimțite destul de intens, imediat după pulverizare, iar în ceea ce privește Apa de Parfum, la aceasta se eliberează tot notele de vârf prima dată, însă imediat apoi își fac simțită prezența notele de mijloc, mirosul dominant, și apoi notele de bază. 

Nu în ultimul rând, important de menționat este și ocazia sau sezonul în care se pot purta acestea.

Apa de Toaletă se poate purta zilnic, mai ales în anotimpul cald, iar Apa de Parfum se poate purta în zilele și serile mai reci. 

Cu toate acestea, specialiștii au menționat faptul că, deseori, Apa de Toaletă este cea care iese câștigătoare în preferințele cumpărătorilor, aceștia ținând cont totodată și de care a fost prima lansare făcută, pentru că deseori, aceea este cea care urmează să ocupe un loc special în preferințele lor. 

edt parfum
Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Ocazie și Sezon 

Bineînțeles că atunci când vine vorba despre un parfum, trebuie să fie cunoscut atât sezonul, cât și ocazia la care se recomandă să fie purtat. Cu toate acestea, în ceea ce privește Apa de toaletă, aceasta fiind mai puțin intensă, specialiștii susțin că poate să fie folosită zi de zi, în special in sezonul cald, datorită conținutului mare de alcool, pe

care îl deține. În ciuda acestui aspect, chiar dacă este pulverizată în exces, intensitatea sa scade destul de repede, odată cu trecerea timpului, din cauza faptului că deține o doză mai mică de uleiuri aromate, motiv pentru care mirosul ei se va estompa după doar câteva ore de la pulverizarea directă pe piele. Pe de altă parte, Apa de toaletă a fost, este și cu siguranță va rămâne un parfum absolut magnific, suficient de proaspăt pentru vară, dar și suficient de puternic pentru iarnă, fiind preferat de nenumărate persoane de pretutindeni. 

Dacă vorbim și despre Apa de Parfum, aceasta cu siguranță este una mai puternică, mai accentuată și cu o rezistență mai lungă, fiind potrivită astfel, pentru utilizare pe timp de seară, la ocazii festive și în zilele reci, reușind să rămână pur și simplu... super puternice. 

ce inseamna eau de parfum
Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette[Sursa foto: freepik]

 

Intensitatea Aromei 

Atunci când vine vorba despre notele aromate ale Apei de toaletă (EDT), se pare că aceasta, în primul rând, reprezintă denumirea pentru o soluție de ulei parfumat, cu alte cuvinte, aceasta se bazează în special pe alcool, raportul de utilizare al uleiului de parfum fiind de 4-8% în alcool, mai exact de aproximativ 80-90%. Din această categorie fac parte majoritatea parfumurilor pentru bărbați, însă se pot întâlni și parfumuri pentru femei. Astfel, mirosul proaspăt și curat nu are cum să lipsească niciodată atunci când vine vorba despre Apa de toaletă, însă totodată nici cel mai puternic, regăsit deseori la diverse astfel de parfumuri, de-a dreptul grozave. 

În ceea ce privește Apa de Parfum, aceasta conține o proporție de uleiuri aromatice între 8-15% și aproximativ 85% alcool, motiv pentru care se recomandă să fie folosită cu grijă, fiind destul de concentrată. Acest aspect ajută tipul de parfum menționat, să dureze mai mult, spre deosebire de Apa de Toaletă, dat fiind faptul că, după ce notele de vârf se diminuează, le iau locul cele de mijloc și mai apoi cele de bază, calde, ceea ce face parfumul să fie cel mai intens și cel mai sofisticat dintre toate. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

ce inseamna eau de toilette
Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette[Sursa foto: freepik]

Citește și: Curiozități despre parfumuri. Sfaturi pentru femei despre folosirea parfumului și cum îl integrează în rutina de frumusețe!

 

Durabilitate 

Atunci când vine vorba despre persistența Apei de toaletă, se pare că, din cauza faptului că nu este foarte concentrată, acest aspect îi oferă totodată avantajul de a fi folosită în cantități mai mari. Astfel, este indicat prin intermediul conținutului ridicat de alcool, faptul că nu persistă timp de prea multe ore. Pentru a avea o idee mai clară, specialiștii menționează faptul că Apa de toaletă durează de obicei între 6 și 8 ore, în funcție de tipul de ingrediente pe care le deține parfumul. Bineînțeles că acest aspect poate să varieze și în funcție de aplicarea pe piele, însă de obicei, Apa de toaletă va dura între 8-10 ore, poate chiar și 12 ore, la anumite parfumuri, conținând între 3 și 15 procente de uleiuri esențiale. 

În ceea ce privește durabilitatea și persistența unei Ape de Parfum, datorită faptului că deține ulei parfumat pur, aceasta emană un miros mai accentuat și automat și o persistență mai îndelungată. De asemenea, de menționat este și faptul că acest tip de parfum conține între 15 și 20 de procente de uleiuri esențiale, ceea ce înseamnă că mirosul este mult mai intens și poate dura o perioadă de cel puțin 12 ore, uneori chiar și până la 24 de ore. 

eau de toilette vs eau de parfum
Diferența dintre Eau de Parfum și Eau de Toilette[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 5 cele mai rezistente parfumuri de damă pe care să le încerci în toamna lui 2023



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cine a fost Coco Chanel. Cum a reușit să creeze un adevărat imperiu și un brand consacrat în toată lumea?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies