Diferența dintre vegan și vegetarian. Alegeri alimentare conștiente!

diferenta dintre vegan si vegetarian
Diferența dintre vegan și vegetarian

In zilele noastre, există nenumărate persoane care fie sunt vegane, fie sunt vegetariane. Insă știați care este diferența dintre cele două?

Aflați din rândurile următoare care este mai exact diferența dintre vegan și vegetarian. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile principale ale celor doua.

 

Vegetarianism 

In primul și în primul rând, persoanele care sunt vegetariene, țin mai exact o dietă pe bază de plante, care se concentrează în principal pe plante, sursa alimentației fiind alcătuită din nutrienți, motiv pentru care această dietă poate să aibă în compoziția sa produse de origine animală, dar și lactate și ouă. 

Cu toate acestea, dieta pe bază de plante are obiectivul principal de a ne ajuta să reducem cantitatea de carne consumată, dar și alte produse de origine animală, acest tip de dietă fiind unul asemănător cu un mod de a mânca mult mai conștient și mai sănătos, care în zilele noastre este regăsit în alimentația multor persoane, care își doresc să se concentreze mai mult pe consumația de plante, și să scoată ușor, ușor carnea din aceasta. 

Astfel, o dietă pe bază de plante deține nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră, iar printre aceste beneficii se află și faptul că odată începuta o astfel de dietă, dar și menținerea sa, ne va ajuta să avem un risc mai scăzut în ceea ce privește apariția bolilor de inimă, a diabetului zaharat, dar și anumitor tipuri de cancer. Cu alte cuvinte, o dietă pe baza de plante trebuie să aibă în vizor mai degrabă plantele, în ciuda faptului că poate include și diverse produse de origine animală.

Aceste alimente sunt oricum bogate în vitamine, minerale și fibre, și dețin un indice glicemic mult mai scăzut, motiv pentru care organismului nostru este oferită și energie puțin câte puțin, ceea ce ajută totodată la un control stabil în ceea ce privește zahărul aflat în sânge, dar totodată și la prevenirea vârfurilor de insulină apărute, care automat pot duce la creșterea în greutate, dar și la un risc ridicat de îmbolnăvire. 

Citește și: Care este diferența dintre sana și kefir. Beneficiile lor pentru sănătate!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

ce inseamna vegan
Diferența dintre vegan și vegetarian[Sursa foto: freepik]

Citește și: Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!

 

Veganism 

Pe de altă parte, persoanele care sunt vegane, obișnuiesc să țină o dietă care exclude în totalitate produsele de origine animală, bazându-se astfel strict pe consumarea alimentelor care sunt pe bază de plante, deseori motivul principal pentru care aceste persoane aleg să țină o astfel de dietă, sunt strict legate de etică, însă bineînțeles că de la persoană la persoană pot exista și alte motive.

De asemenea, există și nenumărate persoane care se confruntă cu o afecțiune medicală, afecțiune care le obligă automat alimentația să fie una limitată, primind astfel numai un aport alcătuit din anumiți nutrienți, nutrienți regăsiți prin intermediul plantelor. 

Deseori, alimentele de bază consumate în dieta vegană au un conținut ridicat de calciu, fier, zinc, vitamina B12, dar și acizi grași omega-3, aceștia fiind doar o parte dintre nutrienții regăsiți deseori în cantitățile de plante consumate. 

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, este important de reținut faptul că aceste doua diete nu se pot consuma în același timp, dat fiind faptul că cea pe bază de plante poate include produse de origine animală, în timp ce dieta vegană exclude total aceste produse. 

ce mananca un vegetarian
Diferența dintre vegan și vegetarian[Sursa foto: freepik]

În plus, în cazul în care doriți să treceți de la o dietă la alta, atunci când vă doriți să treceți de la o dietă vegană, la una bazată pe plante, cea care include totuși alimente de origine animală, va fi destul de greu să o faceți, dat fiind faptul că trebuie să începeți această dietă treptat, puțin câte puțin în fiecare zi, pentru a face trecerea de la alimentația care nu include deloc alimente de origine animală, la cea care include, ținând cont de faptul că anumiți nutrienți pe care îi primiți într-o doză atât de mare înainte, va intra în organismul nostru odată cu alimentele consumate. Astfel, în cazul în care alegeți invers, și anume să treceți de la dieta pe bază de plante, automat va fi mai ușor, în cazul în care nu sunteți împătimiți ai cărnii, atât de mult, astfel încât va trebui ca ușor, ușor, zi de zi, sa excludeți carnea din alimentație până când veți ajunge să nu o mai consumați deloc. 

ce inseamna vegetarian
Diferența dintre vegan și vegetarian[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Care este diferența dintre sana și kefir. Beneficiile lor pentru sănătate!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies