Alina Laufer a obișnuit deja să pregătească diferite rețete pentru toți iubitorii gastronomiei, așa că împarte mereu din lucrurile pe care le cunoaște în bucătărie pentru ca toți cei ce o urmăresc să poate realiza mâncărurile ei.
De această dată, Alina Laufer a prezentat, în rubrica Să crești mare, cum pregătește un preparat foarte drag pentru vară, și anume, dovlecei pane, care nu au nevoie decât de puține ingrediente.
Tot ce trebuie să faceți este să tăiați dovlecelul, pe care îl stoarceți bine de apă, peste care puneți făină și îi lăsați să se prăjească în ulei. “Vom face un preparat care ne este foarte drag vara, și anume, dovlecei pane. Veți vedea cum procedăm. Avem nevoie de un dovlecel sau un zucchini, de sare, făină, puțin griș și o să facem un sos de maioneză, usturoi și lămâie, pentru că dovleceii nu se pot mânca fără puțin usturoi.
Voi tăia acest dovlecel pentru că este foarte mare și îl dăm prin răzătoare. Puteți să-i tăiați la mână, bastonașe. Îi punem într-o sită, îi dăm cu sare.”, a povestit Alina Laufer.
Alina a pregătit și un sos de maioneză cu usturoi și zeamă de lămâie, pentru că dovleceii să fie serviți exact așa cum trebuie. Gustul este unul inedit, iar aceasta spune că dovleceii pane sunt mult mai buni decât cartofii prăjiți. “Cât timp se scurg dovleceii, o să ne ocupăm de sosul de usturoi. Amestecăm usturoiul cu maioneza și puțină lămâie. Trebuie să stoarcem cât mai mult apa din ei pentru a rămâne crocanți.
După ce l-am scurs puțin, o să luăm niște prosoape de bucătărie să-i punem. Cu cât sunt storși mai bine, cu atât o să iasă mai buni. Adăugăm făină peste ei și griș. Grișul o să îi facă să fie mai crocanți. Luăm sosul minunat pe care l-am făcut mai devreme și credeți-mă, acești dovlecei sunt mai buni decât cartofii prăjiți.”, a mai spus Alina Laufer.