Pui cu broccoli și orez. Un preparat consistent și savuros, perfect pentru o cină de familie, oferind o masă completă și echilibrată!

retete de gustare

Pui cu broccoli și orez

Pui cu broccoli și orez, o rețetă ideală pentru un prânz de weekend. Este o alegere excelentă pentru prânzurile relaxante de weekend, când aveți timp să pregătiți și să savurați o masă gătită acasă.

Puiul cu broccoli și orez oferă un echilibru perfect între aromele savuroase și textura variată. Puiul în sos roșu cu ciuperci este suculent și bine condimentat, cu un sos bogat și aromat. Broccoliul fiert adaugă un element de prospețime și crocant, echilibrând bogăția sosului.

Orezul basmati, cu textura sa ușoară, completează perfect acest trio, absorbând frumos sosul și unind toate aromele într-un ansamblu armonios. Este o masă completă și satisfăcătoare, ideală pentru a fi savurată în diverse ocazii, de la mesele de zi cu zi la evenimentele speciale.

Citește și: Pizza proteică, rețeta pregătită de Cristina Șișcanu. „500 de calorii are toată pizza.”

pui cu broccoli si orez
Pui cu broccoli și orez[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu fructe, rețeta delicioasă a Alinei Laufer. “Este foarte răcoroasă, tocmai bună pentru zilele acestea de vară.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru pui în sos roșu

- 4 bucăți de piept de pui, tăiate cuburi

- 1 ceapă mare, tocată fin

- 3 căței de usturoi, tocați

- 400 g de ciuperci, feliate

- 1 cutie de roșii pasate sau roșii tocate în suc propriu

- 2 linguri de pastă de tomate

- 1 linguriță de zahăr

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

- 1 linguriță de busuioc uscat

- 1 linguriță de oregano uscat

- 1/2 linguriță de cimbru uscat

- Sare și piper după gust

- 2 linguri de ulei de măsline

- 1/2 cană de vin alb (opțional)

- 1 cană de supă de pui sau apă

Ingrediente pentru broccoli

- 1 buchet mare de broccoli, tăiat în buchete

- Sare după gust

Ingrediente pentru orez

- 1 cană de orez basmati

Citește și: Horoscop Ana-Maria Ticea: Acești nativi sunt determinați muncească pentru a strânge sume incredibile de bani. Horoscopul săptămânal pentru perioada 9- 15 septembrie 2024- kanald.ro

Citește și: "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

- 2 căni de apă

- 1 linguriță de sare

- 1 lingură de unt sau ulei de măsline (opțional)

pui cu ciuperci
Pui cu broccoli și orez[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare pui în sos roșu cu ciuperci

  1. Spălați pieptul de pui, uscați-l și tăiați-l cuburi. Tocați ceapa și usturoiul fin. Feliați ciupercile.
  2. Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-înalt. Adăugați cuburile de pui și prăjiți-le până devin aurii pe toate părțile. Scoateți puiul și puneți-l deoparte.
  3. În aceeași tigaie, adăugați restul de ulei de măsline. Adăugați ceapa tocată și usturoiul și sotați până devin moi și translucide. Adăugați ciupercile feliate și continuați să gătiți până când ciupercile sunt moi și și-au eliberat apa.
  4. Adăugați roșiile pasate sau tocate, pasta de tomate, zahărul, busuiocul, oregano și cimbrul. Amestecați bine. Dacă folosiți vin alb, adăugați-l acum și lăsați-l să fiarbă până se reduce la jumătate.
  5. Puneți bucățile de pui înapoi în tigaie. Adăugați supa de pui sau apa, amestecați bine și aduceți sosul la fierbere. Reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când puiul este complet gătit și sosul s-a îngroșat. Gustați și ajustați sarea și piperul.

Mod de preparare broccoli

  1. Aduceți la fierbere o oală mare de apă sărată. Adăugați floretele de broccoli și fierbeți-le pentru 3-4 minute, până devin crocante și fragede. Scurgeți broccoliul și clătiți-l cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Scurgeți bine.

Mod de preparare orez

  1. Spălați orezul basmati sub apă rece până când apa devine limpede. Acest lucru ajută la îndepărtarea amidonului în exces și previne lipirea orezului.
  2. Într-o oală medie, adăugați orezul spălat, apa și sarea. Dacă doriți, adăugați unt sau ulei de măsline pentru un plus de gust. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la mic, acoperiți oala și lăsați să fiarbă încet pentru 15 minute, sau până când apa este complet absorbită și orezul este gătit. Luați oala de pe foc și lăsați orezul să stea acoperit pentru încă 5 minute, apoi afânați-l cu o furculiță.

Servire

  1. Puiul se așază pe farfurii, alături de buchețelele de broccoli fiert, dar și de orezul basmati. Serviți proaspăt. Poftă bună!

retete cu preparate de pui
Pui cu broccoli și orez[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Quesadilla de pui. O masă rapidă și gustoasă!, pentru un preparat mexican delicios, constând dintr-o lipie crocantă umplută cu diverse ingrediente precum carne de pui, porumb și ardei, apoi prăjită până devine aurie și crocantă. Este ideală pentru o masă rapidă și savuroasă, potrivită pentru orice moment al zilei.

retete pentru cina
Pui cu broccoli și orez[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Tartă cu fructe, rețeta delicioasă a Alinei Laufer. “Este foarte răcoroasă, tocmai bună pentru zilele acestea de vară.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a vrut Tora Vasilescu să renunțe la actorie: "A fost ca o predestinare"

VIDEO I-a lipsit vreodată ceva Oanei Niculescu Mizil? Ce spune femeia de afaceri despre copilăria ei. „De când m-am născut, cunosc ambele fețe ale monedei.”

Suspans și emoții în Gala eliminatorie din 8 septembrie 2024! Cine a părăsit Casa iubirii? Andreea Mantea a făcut anunțul uluitor

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies