Vinete umplute cu carne și legume. Au un aspect impresionant și un gust cu adevarat bogat!

retete de gustare

Vinete umplute cu carne și legume

Vinete umplute cu carne și legume, o rețetă ideală pentru o cină de familie. Ofera un fel de mâncare complet și nutritiv.

Vinete umplute cu carne și legume sunt un preparat delicios și nutritiv, perfect pentru diverse ocazii. Prepararea acestui fel de mâncare necesită ceva timp și efort, dar rezultatul final este cu siguranță delicios, oferind o combinație de arome care va impresiona orice degustător.

Citește și: Salată Baba Ganoush, rețeta Alinei Laufer. “Aici se îmbină aromele Orientului.”

vinete umplute cu carne si legume
Vinete umplute cu carne și legume[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum arăta desertul verii pentru bunica Emilia și care era modalitatea prin care se proteja de caniculă. “Îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final,

să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru vinetele umplute

- 4 vinete medii

- 500 g carne de vită tocată

- 1 ceapă mare, tocată mărunt

- 2 căței de usturoi, tocați mărunt

- 1 morcov mare, tocat mărunt

- 1 ardei gras roșu, tocat mărunt

- 2 roșii mari, tocate

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

- 2 linguri de pastă de roșii

- 100 g de orez, opțional

- 1 linguriță de boia de ardei dulce

- 1 linguriță oregano uscat

- 1 linguriță de cimbru uscat

- 2 linguri de ulei de măsline

- Sare și piper, după gust

- O legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

Ingrediente pentru sosul de roșii

- 500 ml de sos de roșii

- 1 ceapă mică, tocată mărunt

- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt

- 1 linguriță de zahăr

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

- 1 linguriță de oregano uscat

- 1 linguriță de busuioc uscat

- 2 linguri de ulei de măsline

- Sare și piper, după gust

vinete umplute
Vinete umplute cu carne și legume[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare vinete

  1. Taie vinetele în jumătăți pe lungime și scoate miezul cu ajutorul unei linguri, lăsând o margine de aproximativ 1 cm.
    Păstrează miezul scos și toacă-l mărunt.
  2. Presară puțină sare pe interiorul vinetelor și lasă-le să stea cu partea tăiată în jos pe prosoape de hârtie timp de 30 de minute, pentru a elimina excesul de apă și amăreală.
  3. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Mod de preparare umplutură

  1. Într-o tigaie mare, încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul, și călește-le până devin moi și aurii, aproximativ 5 minute.
  2. Adaugă morcovul și ardeiul gras tocat în tigaie și continuă să gătești pentru încă 5-7 minute, până când legumele încep să se înmoaie, imediat apoi carnea de vită tocată în tigaie și gătește-o până se rumenește și își schimbă culoarea, aproximativ 8-10 minute, apoi miezul de vinete tocat și roșiile în tigaie. Amestecă bine și gătește pentru încă 5 minute.
  3. Adaugă pasta de roșii, boiaua de ardei, oregano, cimbru, sare și piper după gust. Gătește pentru încă 10 minute, până când toate aromele se combină bine. Dacă folosești orez, poți să-l adaugi acum, fiert și scurs.
  4. La sfârșit, adaugă pătrunjelul tocat și amestecă bine.

Mod de preparare sos de roșii

  1. Într-o cratiță medie, încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și aurii, aproximativ 5 minute.
  2. Adaugă sosul de roșii, zahărul, oregano, busuiocul, sare și piper după gust. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când se îngroașă și aromele se combină.

Asamblarea și servirea

  1. Clătește vinetele cu apă rece și șterge-le cu prosoape de hârtie. Umple fiecare jumătate de vânătă cu amestecul de carne și legume pregătit anterior.
  2. Așază vinetele umplute într-o tavă de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Toarnă sosul de roșii preparat peste și în jurul vinetelor umplute. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace vinetele în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute. Îndepărtează folia și coace pentru încă 15 minute, sau până când vinetele sunt complet gătite și umplutura este bine rumenită.
  3. Scoate vinetele din cuptor și lasă-le să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a le servi. Servește vinetele umplute calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat, alături de o salată verde sau pâine proaspătă.

retete de mancare gatita
Vinete umplute cu carne și legume[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Plăcintă cu vanilie și cireșe. Serviți această plăcintă la sfârșitul unei cine, pentru a încheia seara într-o notă dulce!, pentru un desert delicios, cu o crustă crocantă și o umplutură aromată de vanilie, presărată cu cireșe. Combinația de vanilie și cireșe creează un echilibru perfect de arome, oferind o experiență răcoritoare indiferent de ocazie.

retete pentru cina
Vinete umplute cu carne și legume[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum arăta desertul verii pentru bunica Emilia și care era modalitatea prin care se proteja de caniculă. “Îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies