Plăcintă cu vanilie și cireșe. Serviți această plăcintă la sfârșitul unei cine, pentru a încheia seara într-o notă dulce!

retete de gustare

Plăcintă cu vanilie și cireșe

Plăcintă cu vanilie și cireșe, o rețetă ideală pentru cafele de după-amiază. O felie de plăcintă se potrivește perfect cu o cafea sau un ceai.

Plăcinta cu vanilie și cireșe este un desert sofisticat, care îmbină texturi și arome într-un mod armonios. Această plăcintă se remarcă prin contrastul său perfect între aluatul crocant și umplutura cremoasă, oferind o experiență de neuitat. Aspectul estetic al plăcintei este la fel de impresionant ca și gustul său.

Umplutura cremoasă de vanilie, punctată cu cireșe, este încadrată de aluatul fraged, creând un desert atrăgător vizual. Dacă doriți, puteți presăra zahăr pudră deasupra pentru un aspect elegant și festiv. Este potrivit pentru o varietate de ocazii, de la mesele de zi cu zi la cele mai speciale evenimente.

Citește și: Cotlete de miel în stil arăbesc, rețeta doamnei Coco de pe Tik-Tok. “Foarte gustoasă, foarte bună.”

retete pentru desert
Plăcintă cu vanilie și cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gulaș cu carne de vită și cartofi. O experiență culinară autentică și rustică!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

- 250 g de făină

- 150 g de unt rece, tăiat cubulețe

- 50 g de zahăr pudră

- 1 ou

- 1-2 linguri de apă rece

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

- Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie

- 500 ml de lapte

- 4 gălbenușuri de ou

- 100 g de zahăr

- 40 g de amidon de porumb

- 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract de vanilie

- 30 g de unt

Ingrediente pentru umplutură

- 500 g de cireșe întregi, fără sâmburi

- 2 linguri de zahăr

Citește și: Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

- 1 lingură de amidon de porumb

- 1 lingură de suc de lămâie

placinta cu cirese
Plăcintă cu vanilie și cireșe[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat

  1. Într-un bol mare, cerneți făina, adăugați zahărul pudră și un praf de sare. Amestecați bine.
  2. Adăugați untul rece tăiat cubulețe și, cu ajutorul degetelor sau al unui blender pentru patiserie, amestecați până obțineți un aluat sfărâmicios, asemănător cu nisipul.
  3. Adăugați oul și amestecați până când aluatul începe să se lege. Dacă este necesar, adăugați 1-2 linguri de apă rece pentru a obține o consistență omogenă.
  4. Frământați aluatul rapid, formând o bilă. Înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Mod de preparare crema de vanilie

  1. Într-o cratiță medie, încălziți laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată și semințele scoase sau extractul de vanilie. Aduceți laptele aproape de punctul de fierbere, apoi luați-l de pe foc și lăsați-l să infuzeze timp de 10 minute.
  2. Într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul până când devin palide și cremoase. Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine.
  3. Îndepărtați păstaia de vanilie din lapte. Turnați treptat laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a preveni coagularea ouălor.
  4. Turnați amestecul înapoi în cratiță și gătiți la foc mediu, amestecând continuu, până când crema se îngroașă și ajunge la consistența dorită.
  5. Luați crema de pe foc și adăugați untul, amestecând până se topește complet. Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei, acoperind suprafața cu folie alimentară pentru a preveni formarea unei pojghițe.

Mod de preparare umplutura de cireșe

  1. Într-un bol, amestecați cireșele întregi fără sâmburi cu zahărul, amidonul de porumb și sucul de lămâie. Lăsați deoparte pentru a se macera timp de 10-15 minute.

Asamblarea, coacerea si servirea

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o suprafață ușor înfăinată, formând un disc de aproximativ 3-4 mm grosime. Așezați aluatul într-o tavă de plăcintă, presând ușor marginile și tăind excesul.
  2. Turnați crema de vanilie răcită peste aluat, nivelând suprafața. Distribuiți uniform cireșele macerate peste crema de vanilie. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute, sau până când aluatul este auriu și umplutura este bine închegată.
  3. Lăsați plăcinta să se răcească complet înainte de a o scoate din tavă. Presărați zahăr pudră deasupra plăcintei răcite, dacă doriți. Tăiați plăcinta în felii și serviți-o alături de o cupă de înghețată de vanilie sau un sos de ciocolată, pentru un plus de savoare.

placinta cu vanilie si cirese
Plăcintă cu vanilie și cireșe[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de   Mini chec cu stafide, decorat cu frișcă. Adaugă un plus de eleganță și gust mesei!, pentru un desert pufos și aromat, perfect porționat pentru o gustare rapidă. Fiecare mini chec este plin de stafide dulci, oferind o explozie de savoare în fiecare mușcătură. Ideal pentru micul dejun, pauzele de cafea sau picnicuri.

retete de prajituri de casa
Plăcintă cu vanilie și cireșe[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh. Gustul savuros al cârnaților la grătar și prospețimea salatei sunt perfecte!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Veste bună pentru femeile din România! Cum pot primi oamenii 300 de lei și o zi liberă de la serviciu

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies