Gulaș cu carne de vită și cartofi. O experiență culinară autentică și rustică!

retete de gustare

Gulaș cu carne de vită și cartofi

Gulaș cu carne de vită și cartofi, o rețetă ideală pentru o cină în familie. Gulașul este perfect pentru o cină consistentă și reconfortantă alături de familie, oferind arome bogate și o masă completă.

Gulașul este un preparat tradițional care aduce împreună aromele și ingredientele într-un mod unic, oferind un gust bogat și savuros. Este o mâncare versatilă, potrivită pentru diverse ocazii, de la mese zilnice la evenimente speciale, și care va impresiona prin profunzimea sa de arome și textura sa.

Prepararea acestui fel de mâncare necesită timp și atenție, dar rezultatul final este cu siguranță pe măsură, transformând fiecare masă într-o experiență culinară deosebită.

Citește și: Cum arăta desertul verii pentru bunica Emilia și care era modalitatea prin care se proteja de caniculă. “Îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”

gulas cu carne de vita si cartofi
Gulaș cu carne de vită și cartofi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care este secretul Ginei Bradea pentru cel mai gustos pilaf? „După ce pun orezul, amestec atunci și pe urmă nu mai amestec deloc.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

- 1 kg de carne de vită (preferabil pulpă sau ceafă), tăiată cuburi

- 2 cepe mari, tocate mărunt

- 3 căței de usturoi, tocați

- 3 linguri de ulei sau untură

- 2 linguri de boia de ardei dulce

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

- 1 linguriță de boia de ardei iute (opțional)

- 1 linguriță de chimen măcinat

- 2 morcovi mari, tăiați rondele

- 2 ardei grași roșii, tăiați cuburi

- 4 cartofi mari, tăiați cuburi

- 2 roșii mari, decojite și tocate

- 2 frunze de dafin

- 1 lingură de pastă de roșii

- 1,5 l de supă de vită sau apă

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

- Sare și piper, după gust

- O legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

gulas
Gulaș cu carne de vită și cartofi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare gulaș

  1. Taie carnea de vită în cuburi de aproximativ 3 cm. Toacă cepele mărunt și taie usturoiul. Curăță și taie morcovii și cartofii în cuburi.
    Taie ardeii grași în bucăți și toacă roșiile decojite.
  2. Într-o oală mare, încălzește uleiul sau untura la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine aurie și moale, aproximativ 5-7 minute. Adaugă usturoiul tocat și călește încă 1-2 minute, până devine aromatic.
  3. Adaugă cuburile de carne de vită în oală și prăjește-le până se rumenesc pe toate părțile, aproximativ 10 minute. Presară boia de ardei dulce și iute, chimenul măcinat și sarea peste carne.
    Amestecă bine pentru a acoperi uniform carnea cu condimentele.
  4. Adaugă morcovii, ardeii grași și roșiile tocate în oală. Amestecă bine. Adaugă pasta de roșii și frunzele de dafin. Amestecă pentru a combina toate ingredientele. Toarnă supa de vită (sau apa) în oală, suficient cât să acopere toate ingredientele. Adu totul la punctul de fierbere.
  5. Redu focul la mic și lasă gulașul să fiarbă încet, acoperit, timp de aproximativ 1,5-2 ore, sau până când carnea este fragedă și legumele sunt gătite. Amestecă ocazional și adaugă mai multă supă sau apă dacă este necesar. Cu aproximativ 30 de minute înainte de final, adaugă cartofii cuburi în oală. Continuă să gătești până când cartofii sunt moi.

Servirea

  1. Gustă gulașul și ajustează condimentele, adăugând sare și piper după gust, pentru a obține echilibrul perfect de arome. Înainte de servire, presară pătrunjel tocat mărunt peste gulaș pentru a-i adăuga un plus de prospețime și o notă de verdeață vibrantă.
  2. Servește gulașul fierbinte, alături de pâine proaspătă sau mămăligă, pentru a completa perfect textura și savoarea acestui fel de mâncare tradițional. Pentru un gust și mai bogat, poți adăuga deasupra o lingură generoasă de smântână, care va conferi o cremozitate delicioasă fiecărei lingurițe de gulaș, transformându-l într-un festin culinar savuros.

retete pentru cina
Gulaș cu carne de vită și cartofi[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Cârnați pe grătar, serviți cu salată fresh. Gustul savuros al cârnaților la grătar și prospețimea salatei sunt perfecte!, pentru un preparat delicios și echilibrat, combinând aroma intensă și textura suculentă a cârnaților rumeniți la grătar cu prospețimea și crocantul unei salate bogate în legume proaspete. Acest duo culinar este perfect pentru o masă rapidă, gustoasă și satisfăcătoare, ideală pentru zilele însorite de vară.

retete de mancare gatita
Gulaș cu carne de vită și cartofi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Care este secretul Ginei Bradea pentru cel mai gustos pilaf? „După ce pun orezul, amestec atunci și pe urmă nu mai amestec deloc!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies