Jurnalista a pregătit pizza proteică și a explicat care sunt pașii pentru a fi realizată.
Cristina Șișcanu împărtășește cu urmăritorii ei rețeta unei pizza dietetice, de doar câteva ingrediente. Începe prin a rade zucchini pe care îl stoarce bine și îl amestecă cu un ou, iar acesta va fi blatul pe care îl bagă la cuptor. Are nevoie doar de brânză light și mozarella light, pentru a orna totul deasupra, peste care adaugă sosul.
Ingrediente:
Zucchini
Un ou
Piper
Brânză light
Mozarella light
Sos de roșii
Oregano
„Doamne, ce bună e. Să încercați și o să vedeți că nu exagerez deloc. Fac o pizza dietetica, care e mai multă proteină, fără carbohidrați și avem nevoie de foarte puține ingrediente.
Un zucchini mai măricel, un ou, o cutie de brânză, 200 grame, mozarella si sos Arrabiata. N-am mai făcut de multă vreme, dar știu că acum ceva timp făceam des. Se face foarte repede și e și foarte bună. Nici nu îți este frică că te îngrași. Primul pas, dăm zucchini prin răzătoare. Trebuie să îl scurgem foarte bine de apă, cât se poate de bine. Punem cutia de brânză într-un bol, mozzarella si brânza să fie light, punem și oul și amestecăm.
Punem piper, punem și zucchini și amestecăm totul foarte bine.”, a spus Cristina Șișcanu.
După ce blatul a fost scos de la cuptor după 40 de minute, Cristina pune sosul de roșii deasupra, mozarella și brânză, piper și oregano, apoi mai adaugă la cuptor pentru 10 minute. Arată ca o pizza și este de-a dreptul delicioasă, fără să vă fie teamă că vă îngrășați. „Cam așa va arăta blatul. Pun hârtie de copt pe tavă și punem blatul aici. Blatul de pizza va fi acesta.
Băgăm blatul la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade și așteptăm. Arată superb blatul, punem sosul de roșii și mozarella deasupra. Abia aștept să mănânc. Ce tare e când mănânci ceva ce îți place. O pizza din aceasta are 500 calorii, dacă alegem varianta light a celor două tipuri de brânză. Este o variantă mult mai bună decât varianta clasică. Și carbohidrați 0, 500 de calorii are toată pizza.
Mai adaug un pic de oregano pe sos și puteți adăuga și niște busuioc. Să-mi spuneți voi dacă nu arată ca o pizza. După ce punem mozarella deasupra o bag la cuptor încă 10 minute.”, a mai povestit Cristina Șișcanu.