Dr. Valeriu Gheorghiță, despre cei care refuză vaccinul anti-COVID-19: "Nu vom mai înregistra..."

vaccin covid 19 valeriu gheorghita
Valeriu Gheorghiță vorbește despre oamenii care refuză vaccinul anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că „etapa 1 de vaccinare se va termina la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie”.

Dr. Valeriu Gheorghiță vorbește despre cetățenii care refuză vaccinul anti-COVID-19 dar și despre etapele parcurse până acum, de când a început campania imunizării.

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre cei care refuză vaccinul anti-COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare susține că toți cetățenii ar trebui să știe beneficiile vaccinului anti-COVID-19 dar și efectele adverse la care se supun.

Citeste si: OMS face anunțul teribil! Noile tulpini ale COVID-19, depistate în zeci de țări

Fiecare etapă din campania de vaccinare are obiectivele sale. Prima etapă are menirea de a proteja sănătatea personalului medical şi social, pentru a avea o forţă de lucru care să asigure asistenţa medicală în momentul de faţă.

valeriu gheorghita despre vaccin
Valeriu Gheorghiță spune că toate etapele vaccinării au scopul lor[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

În etapa a doua, care vizează populaţia vulnerabilă, dacă vom avea un nivel de acoperire vaccinală foarte mare, nu vom mai înregistra cazuri forme severe, nu vom mai avea presiune pe sistemul medical şi nu vom mai înregistra decese, sau impactul acestora va fi mult diminuat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

În ceea ce priveşte nivelul de acoperire vaccinală  şi intenţia de vaccinare a populaţiei generale, cred că doar prin prezentarea clară, transparentă şi onestă a beneficiilor şi riscurilor oamenii vor putea decide în cunoştinţă de cauză ce doresc să facă (…)

Citeste si: Vaccinarea antigripală este gratuită! Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră!

Dr. Valeriu Gheorghiță vorbește despre cele mai frecvente reacții adverse ale vaccinului anti-COVID-19.

"Efectele adverse generale constau în febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare
Reacţiile adverse cele mai frecvente sunt de intensitate uşoară-medie: durere, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei. Se pot înregistra reacţii adverse generale: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare. Au fost înregistrate câteva cazuri de reacţii adverse majore la persoane cu istoric alergic de şoc anafilactic (…)

valeriu gheorghita
în prima etapă a vaccinării s-a vaccinat personalul medical și social[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Estimăm că etapa 1 de vaccinare se va termina la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. Eventualele doze de vaccin refuzate de personalul medical vor redistribuite în etapa a doua de vaccinare, destinată persoanelor vulnerabile (…)

Vaccinarea oficialilor, a preşedintelui României, va avea loc la momentul potrivit, în etapa corespunzătoare care prevede vaccinarea demnitarilor”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, Florin Cîțu a specificat că pandemia de COVID-19 va trece mult mai repede dacă toată lumea va contribui câte puțin la eradicarea virusului.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.) am primit primele doze din vaccin. Campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe în toată Europa campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record vor ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă”, a precizat Florin Cîțu.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Dan Barna: "Propunerea este ca studenții să aibă gratuitate..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies