Se opreşte vaccinarea cu AstraZeneca în Africa de Sud!

vaccin anti covid 19 africa de sud
autoritiățile din Africa de Sud au decis oprirea imunizării cu serul AstraZeneca

Autoritățile din Africa de Sud au decis oprirea imunizării cu serul produs de AstraZeneca. Vaccinul nu oferă protecție optimă împotriva tulpinii sud-africane.

Vaccinul produs de AstraZeneca nu oferă o protecție optimă împotriva tulpinii sud-africane. Astfel, autoritățile au decis ca imunizarea populației să fie oprită.

Se opresc vaccinurile cu AstraZeneca în Africa de Sud!

Conform declarațiilor Ministrului Sănătății din Africa de Sud, Guvernul așteaptă sfaturi de la specialiști după ce au fost efectuate testele care arată ineficiența vaccinului AstraZeneca împotriva noii tulpini sud-africane.

Citeste si: Există 4.000 de variante ale COVID-19! Ce spun oficialii britanici?

Angajații din sănătate urmau să fie imunizați cu vaccinurile AstraZeneca, însă după aflarea veștilor sumbre, aceștia vor urma să se vaccineze cu serurile produse de Johnson & Johnson și Pfizer.

Astfel, autoritățile din Africa de Sud au oprit imunizarea populației cu serul produs de AstraZeneca.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Valeriu Gheorghiță, despre protecția oferită de vaccinul anti-COVID-19

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că orice cetățean poate verifica dacă este protejat împotriva SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin.

Citeste si: Marea Britanie impune carantină la hotel pentru cei sosiți din 33 de state! Ce țări se află pe Lista Roșie?

africa de sud vaccinare
vaccinarea anti-covid-19 cu serul produs de AstraZeneca a fost oprită[Sursa foto: PixaBay]

„Cu siguranță că da. Sunt deja foarte multe persoane și chiar colegii de-ai noștri din sistemul medical care își determină anticorpii anti-proteină spike. În momentul de față sunt teste disponibile, chiar comercial, și prin care orice persoană poate să își determine nivelul de anticorpi după vaccinare. Am avut colegi care și-au determinat nivelul de anticorpi înainte de vaccinare, evident că era negativ, era 0, și după vaccinare, chiar după prima doză, titrul anticorpilor era crescut.

După a doua doză cu atât mai mult.

vaccin anti covid 19 africa de sud
autoritiățile din Africa de Sud au decis oprirea imunizării cu serul AstraZeneca[Sursa foto: PixaBay]

Deci da, sunt disponibile aceste teste. Nu aș spune că trebuie să devină o rutină dozarea titrului de anticorpi, dar în anumite situații, mai ales în cazul pacienților imunodeprimați, pacienți cu imunitate scăzută, cred că este util acest tip de determinare, tocmai pentru că putem observa care este nivelul protecției anticorpilor de după vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță vorbește și despre imunitatea ofertă de vaccinul anti-COVID-19.

"Avem date la câteva luni, la circa șase luni, însă toate studiile sunt în dinamică și pe măsură ce ele vor deveni disponibile, pe măsură ce timpul trece și apare această monitorizare periodică a nivelului de anticorpi, cu siguranță vom avea și noi acces la aceste date. Nu se estimează o pierdere a răspunsului imun mai devreme de circa 6 luni și credem că ea va fi de durată.

Dar nu putem să speculăm pe marginea unui subiect la care nu avem date suficiente”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Raed Arafat, despre noi măsuri de protecție împotriva pandemiei de coronavirus: "O să vedem cum sunt..."

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

COVID-19 Anglia: Reguli noi în Marea Britanie. Carantina e obligatorie

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies