Suntem in plin Post si multa lume doreste sa resprecte strictetile alimentare.
Iata ce avem de facut:
- Inainte de a tine un astfel de post, primul pas (OBLIGATORIU de altfel) este sa ne facem un set de analize pentru a vedea daca starea de sanatate ne permite;
- Important nu e a manca orice de post, ci s-o facem intr-un mod echilibrat, in deplina concordanta cu cerintele organismului nostru;
- In primul rand trebuie sa ne stabilim un program de masa zilnic, care sa include 3 mese principale si 2 gustari;
Beneficiile consumului de soia
Pentru cei care tolereaza soia si derivatele, iata cateva optiuni sanatoase: tofu, lapte si iaurt din soia, granulele din soia (NU prajite!) fierte pentru salate. Este indicate chiar si o mancarica din aceste granule.
Stiati ca soia are la fel de multe proteine si aceeasi calitate precum carnea? De asemenea, soia contine fier, vitamina B, fibre, acid Omega 3 etc.
Beneficiile cele mai importante ale consumului de soia:
- scade colesterolul rau (LDL)
- este anticancerigena
- scade tensiunea arteriala
- regleaza nivelul glicemiei (mai ales in cazul celor cu diabet zaharat)
- creste sitemul imunitar
- efecte bune asupra tiroidei si in osteoporoza
Contraindicatiile consumului de soia:
- personane cu alergii alimentare
- femei insarcinate
- copii pana in 3 ani