- hipotiridie
Ca o concluzie: se recomanda consumul de soia si derivate de maxim 3 – 4 ori pe saptamana, DAR nu sub forma de snitele, chiftele, crenvursti, parizer.
POSTUL NU TREBUIE TINUT DE:
- copii
- femei insarcinate
- varstnici
- cei cu afectiuni tip: diabet zaharat, cancere, diverse intolerante, insucienta renala etc.
ATENTIE mare la combinatiile alimentare pe care le facem in aceasta perioada. Mai precis, nu este indicat sa mancam niciodata:
- paine cu orez
- paine cu cartofi
- paine cu paste
- paine cu fasole uscate
- paine cu carne etc.
L egumele se pot asocial atat cu carbohidrati, cat si cu proteine
F ructele trebuiesc consummate exclusiv singure, neamestecate cu nimic altceva si IN NICI UN CAZ pe post de desert!
Cele mai indicate fructe (vorbim in general) sunt cele de sezon. ANANASUL e ideal atat pentru detoxifiere, cat si pentru slabire sau mentinere.
In aceasta perioada este indicat sa consumam proteine din: quinoua, linte, naut, ciuperci. Acestea ne ajuta sa nu simtim nevoia de carne. De asemenea, dejunul trebuie sa fie masa principala, iar cina cat mai lejera. Apropo de cina: aceasta trebuie luata cu cel putin 4 ore inainte de culcare!!
Gustarile nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra in perioada Postului si ar trebui sa fie reprezentate de:
- fructe (in primul rand)
- seminte si fructe oleoginoase (migdale, fistic, alone de padure, miez nuca, nuci macadamia etc= neprajite!)
Fiti atenti, insa, la cantitati, intrucat acestea se pot transforma in “bombe” calorice!!!