E bine să mănânci fructe seara? Ce spun specialiștii în nutriție

E bine să mănânci fructe seara
E bine să mănânci fructe seara? Ce spun specialiștii în nutriție

Află dacă este bine sau nu să mănânci fructe seara, conform specialiștilor în nutriție.

Iată ce conțin fructele, în medie:

- proteine în cantități moderate; carbohidrați (glucide) sub formă de zaharuri simple, cum ar fi glucoza, fructoza sau zaharoza

Fructele care conțin semințe vor avea o cantitate mai mare de fructoză, iar cele care au sâmburii tari vor avea o cantitate mai mare de zaharoză. Coacăzele nu conțin zaharoză, pe care o veți găsi însă în căpșuni, zmeură, afine și vișine.

-vitamine: regăsim vitamina A și caroten  în conținutul caiselor, lămâilor, portocalelor, ananasului, mandarinelor;  vitamina B1  se regăsește în conținutul  bananelor, strugurilor, portocalelor, mandarinelor, grapefruiturilor, merelor, perelor, migdalelor si nucilor

-minerale: regăsim calciu si fosfor  în conținutul fructelor, însă în cantități mici,  fier  sub forma unor compuși organici și potasiu.

Ce conțin fructele, de fapt

Ce mananca sportivii seara

E bine să mănânci fructe seara?

Fructele consumate la ceas de seară îngrașă, dar acest lucru nu înseamnă că dacă vă este poftă de un măr înainte de culcare, nu veți mai încăpea în blugi dimineața următoare. Însă nu trebuie să faceți un obicei din asta și în cazul în care vreți să ronțăiți ceva în fața televizorului, fiți atenți la cantitatea pe care o consumați, dacă alegeți fructele.

EXPLICAȚIA?

Fructele conțin, pe lângă apă, vitamine, minerale, antioxidanți, fibre și o cantitate mai mică sau mai mare de zahăr sub formă de fructoză. Aceasta se va transforma în glicogen, fiind exact sursa de energie folosită de organism pe post de combustibil natural.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Seara, metabolismul încetinește și corpul se pregătește de odihnă, iar glucidele din conținutul fructelor  nu se mai transformă în energie, ci iau formă de țesut adipos. În plus, procesul de digestie poate fi dat peste cap.

Citeste si: Salată de fructe sănătoasă. Rețeta pentru un desert dietetic și ușor de făcut

E bine să mănânci fructe seara

Care sunt fructele cu cel mai redus conținut de zahăr

Dacă vă doriți să introduceți în dieta dumneavoastră fructe cu un conținut redus de zahăr pentru a pierde în greutate, puteți încerca următoarele variante, întrucât acestea conțin mai putin de 10 mg de glucide, raportat la o porție de jumătate de ceașcă:

– mure; – pepene galben; – cirese (10 cirese medii);

–  mere; – caise (100 gr); – afine;

–  lamai  (1 medie); – portocale (fara coaja); – piersici (1 medie sau 100 de gr);

– nuca de cocos proaspata (maxim 50 de grame); – capsuni; – mandarine (1 medie); – pepene rosu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

– kiwi (1 mediu);– curmale (1 medie); – ananas (30 de grame); – prune; – zmeura;

Citeste si: Cele mai eficiente diete de slăbit

Care sunt fructele bogate în vitamine

1.Lămâile  sunt bogate în vitamina C și conțin antioxidanți benefici pentru organism. Aceștia au rolul de a „spăla” radicalii liberi din organism, care deteriorează celulele și duc la apariția anumitor boli.

2.Căpșunile conțin foarte multă apă, semințele având rolul de a furniza fibre dietetice și potasiu. Căpșunile sunt bogate în vitamine și minerale. Căpșunile conțin antociani, care joacă un rol important în menținerea sănătății inimii. 

E bine să mănânci fructe seara

3.Portocalele  reprezintă o sursă importantă de vitamina C, având un conținut de 117% raportat la necesarul zilnic. De asemenea, portocalele sunt bogate în fibre, potasiu, vitamina A, calciu, magneziu, vitamina B, conținând și acid folic.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Fructele și legumele lunii NOIEMBRIE. "Ele conţin amidon, zaharuri, acizi graşi, flavonoide, principii amare şi proteine"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies