El își dorește divorțul dar tu nu ești de acord. Ce trebuie să faci în această situație?

sfaturi divort
Sfaturi cu privire la divorț

În zilele noastre, căsniciile fericite și de lungă durată sunt din ce în ce mai greu de găsit. Pentru ca o relație să funcționeze sănătos, este nevoie de multă dedicare și implicare din partea ambilor parteneri. Din nefericire, în unele cazuri se ajunge la divorț, chiar dacă una din persoane nu își dorește acest lucru.

Descoperă în rândurile de mai jos ce atitudine trebuie să ai dacă partenerul tău de viață își dorește să divorțeze, dar tu nu ești de acord, dar și modalități prin care poți analiza situația mult mai clar, pentru a o înțelege cu exactitate.

Iată câteva sfaturi pentru a înțelege care pot fi motivele pentru care soțul tău vrea să divorțeze, dar și ce trebuie să faci în această situație, dacă tu îți dorești să salvezi căsnicia:

Se simte mult prea controlat în căsnicie

Citește și: Top 7 lucruri pe care o femeie nu trebuie să le facă în pat

nu vreau sa divortez
Ce să faci dacă tu nu vrei să divorțezi [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să răspunzi atunci când el vrea să îți dezvăluie trecutul. 3 sfaturi esențiale care vor conta pentru el

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Unul dintre principalele motive pentru care bărbații vor să iasă dintr-o relație este acela că se simt mult prea controlați de femeie. Chiar dacă nu este vorba neapărat de o gelozie extremă, există comportamente pe care soțiile obișnuiesc să le facă, ce îi scot din minți pe bărbați. În acest caz, vorbim de momentele când îi spui de nenumărate ori bărbatului ce să facă, îl întrebi unde i s-au dus banii și încerci să îi creezi programul după bunul plac.

După o perioadă, aceștia ajung la disperare și simt că nu mai au parte de respect din partea soției. Din nefericire, există cazuri când încearcă să își găsească respectul și înțelegerea în brațele altei doamne.

Recâștigă-ți propria încredere

in prag de divort
Ce trebuie să faci dacă sunteți în prag de divorț[Sursa foto: Freepik]

De cele mai multe ori, atunci când unul dintre parteneri vrea să rupă relația iar celălalt nu, a doua persoană joacă rolul de victimă.

În acest caz, îți vei pierde respectul de sine și nu vei face decât să îl îndepărtezi pe soțul tău și mai mult de tine. Este esențial să îți analizezi propriile nevoi și emoții și să te gândești exact la ceea ce îți dorești. Este posibil ca și tu să ai nevoie de acest divorț, însă să fii mult prea ancorată în ceea ce îți este comod și cunoscut. Încearcă să te axezi pe propria dezvoltare personală, pentru a străluci și mai mult.
Dacă te vei concentra prea mult pe conflictul dintre voi, problemele vor escalada și nu vei face decât să îl îndepărtezi și mai mult pe soțul tău de tine. Este posibil ca atunci când va vedea cât de minunată ești, de fapt, să își dorească să se întoarcă la tine cu orice preț.

Are și el partea lui de adevar

sotul vrea sa divorteze
Soțul vrea să divorțeze[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În orice despărțire, este evident faptul că nu este vinovată doar o persoană în totalitate. Este important să îi asculți și partea lui de poveste și să înțelegi de ce își dorește să se despartă de tine. În cazul în care vrei să dai a doua șansă căsniciei, analizează ce s-a întâmplat între voi astfel încât s-a ajuns într-o astfel de situație și încearcă să repari comportamentele care îl deranjează.

Este esențial ca într-o relație să ne simțim înțeleși de persoana de lângă noi, în special atunci când vine vorba de un conflict.

Arată că îți pare rău

În cazul în care ai realizat că problema este și la tine, arată-i soțului tău că îți pare rău și că vrei să repari lucrurile dintre voi doi. De asemenea, dacă el te-a rănit cu ceva, încearcă să îl ierți, pentru că altfel, te vei încărca cu energie negativă, care îți va afecta viața de zi cu zi. Nimeni nu vrea să stea lângă o persoană care crede că a făcut totul bine, nu acceptă ideea de vină și nu își cere niciodată scuze pentru propriile fapte.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

4 semne de care să ții cont în dragoste. Cum îți arată partenerul de viață că te iubește

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies