Empanadas cu carne. Încearcă și tu!

empanadas

Empanadas cu carne

Empanadas cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Empanadas cu carne.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Empanadas cu carne, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Empanadas cu carne 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora 

Citește și: Pizza turcească cu carne de vită. O adevărată delicatesă!

empanadas cu carne
Empanadas cu carne[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu căpșune. Un desert răcoros, bun indiferent de sezon!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete cu preparate pui
Empanadas cu carne[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Ingrediente pentru aluat 

  •  300 g unt rece  
  •  400 g făină  
  • 200 g smântână  
  • sare 

Ingrediente pentru umplutură 

Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro

  • 3 linguri de ulei  
  • 400 g carne tocată de porc sau amestec vită+ porc 
  • 2 cepe 
  • 2 căței de usturoi 
  • 2 ardei iuți 
  • 3 linguri de bulion de roșii 
  • câteva fire de pătrunjel verde 
  • sare  
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți

o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete cu preparate cu porc
Empanadas cu carne[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  • Se pune 400 g de făină într-un bol și se trece mai întâi printr-o sită. Adăugați sare și cuburile de 300 g de unt rece și amestecați toate ingredientele cu vârful degetelor. Veți obține firimituri grosiere. Adăugați 200 g smântâna și amestecați din nou ingredientele până se obține un aluat compact. 
  • Frământam aluatul mai întâi într-un bol, apoi pe o suprafață tapată cu făină. Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să stea la frigider pentru aproximativ 2 ore. 
  • Puneți o tigaie mare pe aragaz și puneți-o la foc mediu-mare. Adăugați ulei și încălziți. Tăiați mărunt cele 2 cepe și cei 2 căței de usturoi, iar ardeii iuți se taie rondele. Adăugați-le în uleiul încins și prăjiți câteva minute. Amestecați cu o spatulă pentru a preveni arderea ingredientelor. 
  • Adăugați 400 g de carne de vită tocată și amestecați repede pentru a o rupe și a se rumeni uniform. Se condimentează cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar când carnea este rumenită, adaugă 3 linguri din bulionul de roșii. Amestecă din nou 2-3 minute pentru a se distribui uniform, apoi stinge focul și adaugă pătrunjel verde tocat mărunt. 
  • Acoperiți tava cu ingrediente și lăsați deoparte la loc răcoros până la asamblarea preparatului. Înainte de a face chiftelele cu carne, setați cuptorul la 180℃. 
  • Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe o suprafață tapetă cu făină. Întindeți-l într-o farfurie subțire folosind un sucitor. Folosind un bol mic de start, tăiați cercuri din aluat. Pune vasul cu susul în jos deasupra aluatului și folosește lama unui cuțit pentru a înțepa aluatul. Pune o lingură de umplutură în centrul fiecărui cerc de aluat. Ungeți marginile aluatului cu apă și adunați-le în semicerc. Apăsați rostul cu o furculiță pentru a sigila aluatul. Așezați plăcintele terminate pe o tava de copt tapetată cu hârtie de copt, la o distanță de 2-3 cm. Ungeți aluatul cu ou bătut și dați la cuptor pentru 12-15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tavă din cuptor, ulterior și preparatul din tavă, iar rețeta este gata de servit cald sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru cina
Empanadas cu carne[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cheesecake cu căpșune. Un desert răcoros, bun indiferent de sezon!

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap


Cookies