Empanadas cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Empanadas cu carne.
Rețetă de Empanadas cu carne
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pizza turcească cu carne de vită. O adevărată delicatesă!
Citește și: Cheesecake cu căpșune. Un desert răcoros, bun indiferent de sezon!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 300 g unt rece
- 400 g făină
- 200 g smântână
- sare
Ingrediente pentru umplutură
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
- 3 linguri de ulei
- 400 g carne tocată de porc sau amestec vită+ porc
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2 ardei iuți
- 3 linguri de bulion de roșii
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți
Mod de preparare
- Se pune 400 g de făină într-un bol și se trece mai întâi printr-o sită. Adăugați sare și cuburile de 300 g de unt rece și amestecați toate ingredientele cu vârful degetelor. Veți obține firimituri grosiere. Adăugați 200 g smântâna și amestecați din nou ingredientele până se obține un aluat compact.
- Frământam aluatul mai întâi într-un bol, apoi pe o suprafață tapată cu făină. Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să stea la frigider pentru aproximativ 2 ore.
- Puneți o tigaie mare pe aragaz și puneți-o la foc mediu-mare. Adăugați ulei și încălziți. Tăiați mărunt cele 2 cepe și cei 2 căței de usturoi, iar ardeii iuți se taie rondele. Adăugați-le în uleiul încins și prăjiți câteva minute. Amestecați cu o spatulă pentru a preveni arderea ingredientelor.
- Adăugați 400 g de carne de vită tocată și amestecați repede pentru a o rupe și a se rumeni uniform. Se condimentează cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar când carnea este rumenită, adaugă 3 linguri din bulionul de roșii. Amestecă din nou 2-3 minute pentru a se distribui uniform, apoi stinge focul și adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.
- Acoperiți tava cu ingrediente și lăsați deoparte la loc răcoros până la asamblarea preparatului. Înainte de a face chiftelele cu carne, setați cuptorul la 180℃.
- Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe o suprafață tapetă cu făină. Întindeți-l într-o farfurie subțire folosind un sucitor. Folosind un bol mic de start, tăiați cercuri din aluat. Pune vasul cu susul în jos deasupra aluatului și folosește lama unui cuțit pentru a înțepa aluatul. Pune o lingură de umplutură în centrul fiecărui cerc de aluat. Ungeți marginile aluatului cu apă și adunați-le în semicerc. Apăsați rostul cu o furculiță pentru a sigila aluatul. Așezați plăcintele terminate pe o tava de copt tapetată cu hârtie de copt, la o distanță de 2-3 cm. Ungeți aluatul cu ou bătut și dați la cuptor pentru 12-15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tavă din cuptor, ulterior și preparatul din tavă, iar rețeta este gata de servit cald sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.