Pizza turcească cu carne de vită. O adevărată delicatesă!

retete pentru cina

Pizza turcească cu carne de vită

Pizza turcească cu carne de vită se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pizza turcească cu carne de vită.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Pizza turcească cu carne de vită, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pizza turcească cu carne de vită

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră 

Citește și: Rețeta de prăjitură cu glazură de ciocolată a bunicuței Gherghina! „Nu vă dați seama ce a ieșit aici. O bunătate, să faceți și voi. O să vă placă!”

retete de gustare
Pizza turcească cu carne de vită[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Ștrudel cu mere. Mult mai bun ca cel de la patiserie!

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete de pizza
Pizza turcească cu carne de vită[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  •  Aluat pentru pizza 
  • 500 g de carne de vită 
  • 2 cepe 
  • 2 ardei grași 
  • o linguriță și jumătate de paprika 
  • 350 ml de suc de roșii 
  • o legătură de pătrunjel proaspăt 
  • o linguriță și jumătate de cimbru 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • 2 lingurițe și jumătate de chimion 
  • ulei 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie

să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

pizza turceasca
Pizza turcească cu carne de vită[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să preparați aluatul.
    Așadar, dat fiind faptul că aluatul nostru este deja pregătit, tot ce trebuie să facem este să-l scoatem din ambalaj, ulterior să îl mai frământăm puțin și să nu lăsăm deoparte să mai crească. 
  2. În continuare ne vom ocupa și de ingredientele pentru topping-ul nostru. Așadar, începem prin a toca mărunt cepele, dar și ardeii grași. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga câteva linguri de ulei și o vom pune pe foc.
    Așteptăm ca uleiul să se încingă, iar ulterior adăugăm în tigaie și ceapa dar și ardeiul pregătit, ingrediente pe care le vom căli timp de câteva minute. Ulterior adăugăm peste aceste 2 ingrediente și carnea de vită pe care am tocat-o, și cu ajutorul unei spatule amestecăm în ingredientele din tigaie. Le lăsăm pe foc până când tigaia și-a schimbat culoarea, moment în care le vom și condimentat cu sare, piper negru măcinat, dar și cimbru, după gust. 
  3. Tigaie se va lăsa pe foc, fiind acoperită cu un capac, până când toată carnea se va găti, nu mai mult de 20 de minute. În cazul în care simțiți că este nevoie puteți adăuga în tigaie și puțină apă. După acest interval de timp, vom adăuga și sucul de roșii în tigaie, dar și restul de condimente. Haideți să nu mai lăsăm pe foc tigaia până în momentul în care tot lichidul a început să scadă iar sosul de roșii s-a combinat foarte bine cu carnea. Atunci este momentul în care trebuie să oprim focul și să adăugăm pătrunjelul proaspăt tocat, dar și spălat, cât mai mărunt cu putință. 
  4. Acum că aluatul nostru a mai crescut el vom putea tăia în bucăți egale, în funcție de câte dorim să obținem la final. Vom forma bile de aluat și le vom mai lăsa și pe ele, separat, la crescut timp de aproximativ 10 minute. Ulterior vom întinde fiecare bilă în parte într-o foaie subțire cu ajutorul unui sucitor, bila să fie la final într-o formă ovală. Pe o suprafață plată pe care am presărat puțin ulei vom așeza bilele de aluat, iar ulterior vom pune și amestecul de carne în mijlocul acestora și le vom întinde într-un strat nu foarte gros, dar nici foarte subțire. Trebuie totuși să avem marginea liberă de aproximativ 2 cm. Ulterior vom aduce marginile laterale peste carne și vom sigila capetele, exact ca în imagine. Pentru ca ulterior, la final acestea să arate ca niște bărcuțe. 
  5. Le vom așeza într-o tavă de cuptor și le vom introduce în acesta, preîncălzit fiind la o temperatură de 180 °C în aproximativ 15 minute sau până când observăm că s-au rumenit. La final putem adăuga deasupra și cașcaval ras, în funcție de preferințe, iar după acest interval de timp vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

pizza turceasca cu carne de vita
Pizza turcească cu carne de vită[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Plăcintă cu carne. Un preparat sățios și delicios!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies