Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii

Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii
Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii

Află din rândurile următoare despre legătura dintre pepene roșu și slăbit.

Pepenele roșu este fără doar și poate unul dintre cele mai iubite fructe de vară, care se poate consuma atât ca desert, cât și la gustare sau mic dejun, dar și în diferit combinații, cum ar fi smoothie sau înghețată. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, a existat întrebarea conform căreia, datorită conținutului de fructoză și apă, pepenele roșu ar putea provoca creșterea în greutate.

Pe de altă parte, există persoane care adesea apelează la diete cu pepene roșu, prin intermediul cărora scapă de kilogramele în plus. Astfel, s-au format două tabere, una a celor care contorizează fiecare bucățică de pepene roșu, pentru a nu crește în greutate și cealaltă tabără, a persoanelor care mănâncă doar pepene roșu și scap în greutate.

Descoperă din rândurile următoare dacă pepenele roșu este cu adevărat bun pentru slăbit, câte calorii are acest fruct și cum se ține dieta cu pepene roșu.

Este bun pepenele roșu pentru slăbit sau nu?

Citește și: Cura cu pepene verde. Cum se ține și ce beneficii are pentru organism

Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii
Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Fructe care conțin multă apă. Ce este ideal să consumi vara

Pentru a răspunde corect la această întrebare, trebuie mai întâi să înțelegem ce conține pepenele roșu.

Acest fruct are o proporție de 90% apă, fiind extrem de hidratant în zilele toride ale verii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Printre vitaminele predominante în conținutul pepenelui roșu, se numără vitamina A, vitamina B1, vitamina B6 și vitamina C. Mai mult decât atât, pe lângă vitamine și minerale, pepenele roșu conține și antioxidanți, care sunt extrem de utili în această perioadă caniculară și ne protejează de efectele nocive ale razelor UV.

Astfel, ținând cont de toate aceste informații, healthline notează: „ Dieta cu pepene verde este într-adevăr mai mult o curățare care se bazează pe faptul că pepenele verde conține peste 90% apă. Deci are un conținut scăzut de calorii și oferă câteva vitamine și minerale. Este hidratant, revigorant și te poate ajuta să te simți plin, cel puțin temporar.”, a explicat consultantul în nutriție, Jessica Marcus.

Astfel, un prim atu al dietei cu pepene, este conținutul ridicat de apă, care ne oferă senzația de sațietate și astfel ne face să nu mai mâncăm atât de mult. De asemenea, pentru iubitorii de pepene este mult mai ușor să adopte o dietă cu un aliment pe care îl îndrăgesc, ajungând astfel să îl consume doar pe acesta.

Cu toate acestea, chiar și în cazul pepenelui roșu există anumite sfaturi utile de care ar trebui să ținem cont.

Acest aliment nu conține proteine și nici grăsimi, care sunt nutrienți necesare pe care ar trebui să îi avem în alimentație. De asemenea, specialiștii în nutriție numesc această dietă cu pepene una pe termen scurt, care ne ajută pe moment să scădem în greutate, iar ulterior putem reveni rapid la stilul nostru de viață și astfel să obținem kilogramele pierdut și poate chiar mai mult.

Studiu după studiu arată că aceste diete de tip moft nu funcționează pe termen lung.

Odată ce perioada de dietă s-a încheiat, oamenii cad în vechile obiceiuri, își recapătă greutatea și caută următoarea dietă pentru a o testa .”, a mai spus Marcus.

Câte calorii are pepenele roșu

Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii
Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

Pepenele roșu este un fruct cu un conținut caloric foarte scăzut. În medie, 100 de grame de pepene roșu conțin aproximativ 30 de calorii.

Cum se ține dieta cu pepene roșu 

Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii
Este bun pepenele roșu pentru slăbit? Ce spun nutriționiștii[Sursa foto: freepik]

Dieta cu pepene roșu presupune consumul acestui fructe de 3 ori pe zi, dimineața, la prânz și seara, timp de 10 zile. Acest lucru înseamnă să mănânci doar pepene roșu, fără niciun alt fel de aliment.

În ceea ce privește cantitatea de pepene, aceasta nu este una limitată, iar persoanele care apelează la astfel de dietă pot să mănânce cât pepene vor. Cu toate acestea, datorită conținutului ridicat de apă, pepenele roșu ne oferă senzația de sațietate și probabil nu vom putea mânca mai mult de 2-3 felii.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

6 salate delicioase și sănătoase pentru a scăpa rapid de grăsimea de pe burtă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies