Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca

Evenimente care duc la depresie si cum te poti vindeca
Evenimente care duc la depresie si cum te poti vindeca

Depresia este o boala de natura psihica si emotionala care poate lovi orice persoana in viata sa, in functie de ceea ce ii este dat sa traiasca.

Evenimente care duc la depresie si cum te poti vindeca. Depresia este o boala de natura psihica si emotionala care poate lovi orice persoana in viata sa, in functie de ceea ce ii este dat sa traiasca. Episodul este insa trecator si vindecabil, mai ales daca apelezi la ajutor de specialitate. Cand treci printr-o perioada dificila, poate fi greu de crezut ca exista ceva sau cineva care sa te ajute sa te vindeci.

Ceea ce trebuie sa intelegi este ca tu trebuie sa fii cea care demareaza procesul de vindecare si iti poti laina durerea sfasitoare. Cu incredere, credinta si dorinta, iti poti da seama ca orice durere este trecatoare si ca timpul va ameliora, pana la vindecare. In speranta ca o sa gasesti raspunsuri si un strop de ajutor in ceea ce urmeaza sa citesti, afla cum poti iesi din depresie urmare a unor evenimente dureroase instalate in viata ta:

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi FLORI. Este semn bun sau rău?

Evenimente care duc la depresie si cum te poti vindeca
Evenimente care duc la depresie si cum te poti vindeca[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: 3 beneficii pe care le oferă yoga pentru femei

Singuratatea

“Singuratatea este o opera de convertire la tine insuti.”. Singuratatea poate duce la depresie, in special daca ajungi la o varsta la care trebuia deja sa ai o familie si acest lucru nu s-a intamplat inca pentru tine, luand in considerare ca iti doresti asta.

Conteaza insa foarte mult din ce unghi privesti perspectiva si cate de benefica poate fi de fapt singuratatea pentru tine. Acum este momentul sa ai grija de tine tot mai mult, sa te descoperi si sa te bucuri de viata. Si da, nu trebuie sa existe un el langa tine ca sa te poti bucura de viata. Ai prietene, ai hobbyuri, ai surori, ai o mama si un tata care te asteapta in vizita.
Iesi in oras, pleaca in acel city break, urmeaza acel curs, incepe un job nou. Descide-ti inima si bucura-te de ceea ce ai deja. Si nu uita cel mai important lucru. Ca sa cunosti pe cineva, trebuie sa iesi din casa. Inchisa in casa si depresiva…iti aduci singura si mai multa singurate. Daca vrei sa cunosti, iesi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Probleme financiare

Citeste si: CITEȘTE: Tipuri de sărut și semnificația acestora

Banii sunt o reala problema in viata. Si da, poti ajunge la depresie din cauza neajunsurilor. Insa asta este probabil una dintre cele mai usoare probleme de rezolvat. Poate fi solicitant, insa poti oricand opta si pentru al doilea job. Vei dubla veniturile instant.

Nu este asta o solutie? Atunci planifica-ti viitorul. Urmeaza acel curs de care ai nevoie ca sa cresti si implicit vei creste. E doar o chestie de timp. Si timp investit in educatia ta, care ti se va intoarce garantat.

Probleme de sanatate

Sunt cele mai presante, cele mai importante din toata viata noastra si cele care trebuie rezolvate in regim de urgenta. Fara sanatate nu ai nimic.

Daca iti doresti o viata lunga si linistita, trebuie sa acorzi atentie deosebita sanatatii tale fizice si mentale. Cu sanatatea faci orice altceva in viata. Mergi regulat la doctor si nu lasa problemele de sanatate sa te afecteze pana in punctul in care nu se mai poate face nimic. Adopta un stil de viata preventiv, care sa te tina sanatoasa si gandeste-te la viitorul tau. Ce mananci azi dicteaza daca mori la 60 de ani ori 90 de ani. Nu e de gluma. Alege mereu sa pui sanatatea pe primul loc.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Evenimente care duc la depresie si cum te poti vindeca
Evenimente care duc la depresie si cum te poti vindeca[Sursa foto: PixaBay]

Probleme in relatia de cuplu

Despartirea doare si poate sa conduca la depresie. Poate uneori sa conduca chiar la gesturi extreme. Si totul porneste de la mentalitatea ta. Ai trait pentru tine sau ai trait pentru el? L-ai lasat pe el sa duca tot greul in casa, incat acum simti ca nu te descurci fara el si esti nimic fara el? In primul rand, o despartire nu este sfarsitul lumii. In al doilea rand, e timpul sa inveti sa te bazezi pe tine mai mult decat pe el. Vei descoperi ca esti apta de multe si vei simti o mandrie enorma de cate ai facut si cate poti sa faci. Si…ar cam trebui sa lasi loc pentru cineva mai bun in viata ta. Despartirea vine la pachet cu libertate. Libertatea sa fii tu insati, sa iti intinzi aripile si sa zbori. La un culcus mai bun.

Citeste si: Semne ca suferi de epuizare mentala si trebuie neaparat sa iei o pauza

Citeste si: Epuizarea emotionala. Semne de alerta si cum sa te simti mai bine



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies