Cheesecake-ul cu căpșune și mentă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra, absolut delicioasa, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp de răcire – 3 ore+
Timp total – 4 ore+
Re ț eta de Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra este pentru 8 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Creveți saganaki grecești, preparați în cuptor. Au o aromă și un gust deosebit!
Ingrediente – Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra
- 200 g de biscuiți digestivi
- 100 g de unt nesărat, topit
- 600 g de brânză de vaci
- 200 g de smântână grasă
- 150 g de zahăr pudră
- 2 lingurițe de zeamă proaspătă de lămâie
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 6 g de gelatină granulată
- 3 linguri de apă fierbinte
- 400 g de căpșuni proaspete, tăiate în jumătăți sau sferturi
- 1 legătură mică de mentă proaspătă, frunzele tocate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Cheesecake cu căpșune proaspete și mentă deasupra
Pasul 1. Într-un robot de bucătărie, mărunțim 200 de grame de biscuiți digestivi până când se transformă în firimituri fine.
Pasul 2. Într-o formă cu diametrul de aproximativ 20 cm, așezăm amestecul de biscuiți în strat uniform și apăsăm ușor cu partea din spate a unei linguri pentru a nivelare și compacta stratul de biscuiți. Lăsăm deoparte timp de 15-20 de minute.
Pasul 3. Într-un castron mare, mixăm 600 de grame de brânza de vaci, 200 de grame de smântâna grasă, 150 de grame de zahăr pudră, 2 lingurițe de zeama proaspătă de lămâie și o linguriță
Pasul 4. Într-un castron mic, hidratăm 6 grame de gelatina granulata cu 3 linguri de apă fierbinte. Amestecăm bine până când gelatina se dizolvă complet.
Pasul 5. Adăugăm gelatina dizolvată în compoziția de brânză și amestecăm bine.
Pasul 6. Turnăm compoziția de brânză peste stratul de biscuiți și nivelăm suprafața cu partea din spate a unei linguri. Acoperim și lăsăm la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
Pasul 7. Înainte de servire, așezăm 400 de grame de căpșune tăiate în jumătăți sau sferturi pe deasupra prăjiturii. Presărăm o legătură mică de mentă proaspătă, de la care vom lua frunzele pe care le vom toca deasupra și putem servi imediat.
Pasul 8. Acest desert este perfect pentru orice seară, când nu vrei să folosești cuptorul și vrei să savurezi o prăjitură răcoritoare și delicioasă. Cheesecake-ul cu căpșune proaspete și mentă deasupra este ușor de preparat și sigur va fi un succes la orice petrecere sau eveniment special.
Cheesecake-ul cu căpșune proaspete și mentă deasupra este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: 5 rețete de bruschete cu somon. Trebuie să încerci acest aperitiv!