Falafel, rețeta pregătită de Alina Laufer. „Un preparat oriental și delicios”

Falafel, rețeta pregătită de Alina Laufer. „Un preparat oriental și delicios”
Falafel, rețeta pregătită de Alina Laufer. „Un preparat oriental și delicios”

Alina Laufer a pregătit falafel, o mâncare orientală, combinată cu sos de susan și salată.

Alina Laufer a încântat papilele gustative de această dată cu rețeta de Falafel, mâncare orientală, iar aceasta a prezentat, în cadrul rubricii Să crești mare, toate ingredientele de care are nevoie pentru preparat.

Falafel, rețeta pregătită de Alina Laufer. „Un preparat oriental și delicios”[Sursa foto: freepik]

Ingrediente:

  • 1 kg năut
  • 2 legături pătrunjel
  • 2 legături coriandru
  • Sucul de la o lămâie
  • 2 cepe medii
  • 10 căței de usturoi
  • 5 lingurițe de chimion
  • 5 lingurițe coriandru
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță boia
  • 5 lingurițe de bicarbonate de sodiu
  • 2 lingurițe sare
  • 200 ml apă

Alina a început prin a da prin mașina de tocat năutul, amestecând toate celelalte ingrediente, până când a ieșit o compoziție la fel ca cea a chiftelelor.  „Sunteți gata pentru un preparat oriental și delicios? Vom pregăti falafel, delicios și simplu de făcut. Avem nevoie de năut pe care îl vom pune la înmuiat exact precum fasolea, cu o seară înainte. Putem să schimbăm apa de mai multe ori.

Ați observat că emană un miros puțin neplăcut.Ceapă și usturoi, avem nevoie de lămâie, de chimion, coriandru pisat, puțină boia dulce sau picantă, bicarbonat de sodiu, sare, piper, pătrunjel.Este foarte simplu modul de preparare. Deci avem nevoie să trecem toate ingredientele prin mașina de tocat, apoi să le condimentam și să le prăjim ca pe chiftele. Punem totul în mașina de tocat, iar amestecul nostru este gata. O să punem amestecul într-un bol, chimionul pisat, la fel și coriandru, puțină boia, sare și piper.
Adăugăm zeama de la o lămâie, bicarbonat de sodiu, iar în acest stadiu nu mai avem de adăugat decât apă. Punem și făină, iar amestecul este gata. Falafelul îl puteți modela fie cu mâna puțin umedă. Luați o cantitate nici foarte mare, nici foarte mică, nu este necesar să-l dați prin făină, apoi îl puneți în tigaie. Fie putem să folosim o să ustensilă specială, încărcăm o linguriță și punem în tigaie.
E momentul să le scoatem, le voi scoate pe acest grătar.”
, a povestit Alina Laufer.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cum pregătește Alina Laufer sosul de susan

Citește și: Shakshuka, rețeta gustoasă pregătită de Alina Laufer. “Este delicioasă ca mic dejun și brunch.”

Citește și: Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete. Perfecte pentru reuniuni familiale, aducând bucurie și savoare!

Citește și: Oana Niculescu Mizil, și-a înșelat sau nu fostul soț cu Marian Vanghelie? Cum a început relația celor doi și cine este primul soț al Oanei- kanald.ro

Citește și: "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

Cum acest preparat oriental merge de minune cu sosul de susan, Alina a prezentat cum face acest lucru, combinat cu o salată verde și pâine scoasă din cuptor, pe care o taie și umple cu sosul, cu o salată de castraveți și cu chiftelele gata prăjite.  „Nu știu dacă știați, dar acest preparat merge mână în mână cu tahini sau sau sosul de susan. Pentru aceasta avem nevoie de pastă de susan pe care o combinăm cu apă.

În clipa în care punem apă, pasta de susan se întărește și pare tăiată, dar nu ne lăsăm și amestecăm, amestecăm, după mai punem puțină apă, ea se va întări. Când ajunge la consistența unei smântâni punem sare, piper. Vom scoate pâinea din cuptor, salată de roșii, preparatul este gata pentru a fi servit. Trebuie să tăiem pâinea care e perfectă, precum buzunarele. Vom umple cu sosul de susan și salată de castraveți.”, a mai spus Alina Laufer.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete. Perfecte pentru reuniuni familiale, aducând bucurie și savoare!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a vrut Tora Vasilescu să renunțe la actorie: "A fost ca o predestinare"

Top 8 rase de pisici care trăiesc mult. Cum să le asiguri o viață lungă și sănătoasă

Suspans și emoții în Gala eliminatorie din 8 septembrie 2024! Cine a părăsit Casa iubirii? Andreea Mantea a făcut anunțul uluitor

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies