Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete. Perfecte pentru reuniuni familiale, aducând bucurie și savoare!

retete de gustare

Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete

Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete, o rețetă ideală pentru desert. Pot fi servite ca desert după o masă principală, fiind o opțiune dulce.

Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete sunt un desert delicios și versatil, potrivit pentru diverse ocazii. Prepararea acestora necesită timp și atenție, dar rezultatul final merită efortul, oferind o combinație perfectă de texturi și arome care va încânta orice degustător.

Citește și: Preparate rapide și gustoase, ideale pentru o întâlnire romantică. Impresionează-l cu abilitățile tale culinare

gogosi servite cu frisca si fructe proaspete
Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Dovlecei pane, rețeta ușoară pregătită de Alina Laufer. “Credeți-mă, acești dovlecei sunt mai buni decât cartofii prăjiți.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de

savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluatul de gogoși

- 500 g de făină

- 7 g de drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă

- 250 ml de lapte cald

- 75 g de zahăr

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

- 75 g de unt topit

- 2 ouă

- 1 linguriță de esență de vanilie

- 1/2 linguriță de sare

- Ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru servire

- 300 ml de smântână pentru frișcă

- 2 linguri de zahăr pudră

- 1 linguriță de esență de vanilie

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

- Fructe proaspete (căpșuni, afine, zmeură, etc.)

- Zahăr pudră pentru decor

gogosi
Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare gogoși

  1. Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolvă drojdia în 50 ml de lapte cald cu 1 lingură de zahăr și lasă amestecul să stea 10 minute până devine spumos.
    Dacă folosești drojdie uscată, amestecă drojdia direct cu făina.
  2. Într-un bol mare, amestecă restul de lapte cald, zahărul, untul topit, ouăle și esența de vanilie.
  3. Într-un alt bol, amestecă făina, sarea și drojdia activată sau drojdia uscată, dacă ai folosit aceasta. Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede și amestecă până când obții un aluat moale și ușor lipicios.
  4. Frământă aluatul pe o suprafață ușor înfăinată timp de 10 minute, până devine neted și elastic.
    Poți folosi și un mixer cu cârlig pentru aluat. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu un prosop umed și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 1-2 ore, până își dublează volumul.
  5. După ce aluatul a dospit, pune-l pe o suprafață ușor înfăinată și întinde-l cu un sucitor până ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm. Folosește un decupator de gogoși sau un pahar cu diametrul de aproximativ 7-8 cm pentru a tăia gogoșile.
    Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. Acoperă gogoșile decupate cu un prosop și lasă-le să mai dospească încă 30 de minute.
  7. Într-o cratiță mare, încălzește uleiul la 175°C. Dacă nu ai un termometru, testează uleiul cu un mic colț de aluat; dacă sfârâie și se ridică la suprafață, uleiul este gata. Prăjește gogoșile în loturi de câte 2-3, astfel încât să nu aglomerezi cratița. Prăjește-le timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

Mod de preparare frișcă și fructe

  1. Într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă cu mixerul la viteză mare. Adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și continuă să bați până când frișca formează vârfuri ferme.
  2. Spală și taie fructele proaspete în bucăți mici, după preferință.

Asamblarea și servirea

  1. Presară zahăr pudră peste gogoșile răcite. Taie gogoșile pe jumătate sau lasă-le întregi, după preferință. Pune o lingură generoasă de frișcă deasupra fiecărei gogoși și adaugă fructele proaspete. Servește imediat pentru a savura contrastul dintre gogoșile calde și frișca răcoritoare.

retete pentru desert
Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Tartă cu mere și caramel. Impresionează prin combinația de arome și aspectul elegant!, pentru un desert delicios, constând într-un aluat crocant de cacao, cu mere aromate tăiate cubulețe și acoperit cu un sos bogat de caramel. Această combinație perfectă de dulce și fructat este ideală pentru orice ocazie, aducând un gust sofisticat.

retete de prajituri de casa
Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Dovlecei pane, rețeta ușoară pregătită de Alina Laufer. “Credeți-mă, acești dovlecei sunt mai buni decât cartofii prăjiți.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”

Feli, despre căsătoria mamei sale și despre alegerea de a fi fericită într-o relație. „Mama mea s-a măritat la 56 de ani. Nu e niciodată târziu să-ți dai voie să fii fericit.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies