Tartă cu mere și caramel. Impresionează prin combinația de arome și aspectul elegant!

retete de gustare

Tartă cu mere și caramel

Tartă cu mere și caramel, o rețetă ideală pentru o masă festivă. Tarta poate fi o completare perfectă la orice masă.

Tarta cu mere și caramel este un desert rafinat și delicios, perfect pentru diverse ocazii. Prepararea acestui desert necesită timp și atenție, dar rezultatul final este cu siguranță răsplătitor, oferind o combinație de arome și texturi care va impresiona orice degustător.

Citește și: Pizza proteică, rețeta pregătită de Cristina Șișcanu. „500 de calorii are toată pizza.”

tarta cu mere
Tartă cu mere și caramel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu fructe, rețeta delicioasă a Alinei Laufer. “Este foarte răcoroasă, tocmai bună pentru zilele acestea de vară.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de

savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat de cacao

- 200 g de făină

- 30 g de cacao

- 100 g de zahăr pudră

- 150 g de unt rece, tăiat cubulețe

- 1 ou

- 1 linguriță de esență de vanilie

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

- 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutura de mere

- 4-5 mere mari curățate și tăiate cubulețe

- 2 linguri de zahăr brun

- 1 linguriță de scorțișoară

- 1 lingură de suc de lămâie

- 1 lingură de amidon de porumb

Ingrediente pentru sos de caramel

- 200 g de zahăr

- 80 ml de apă

- 120 ml de smântână pentru frișcă

Citește și: Horoscop Ana-Maria Ticea: Acești nativi sunt determinați muncească pentru a strânge sume incredibile de bani. Horoscopul săptămânal pentru perioada 9- 15 septembrie 2024- kanald.ro

Citește și: "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

- 60 g de unt

- 1 linguriță de esență de vanilie

- 1 praf de sare

tarta cu mere si caramel
Tartă cu mere și caramel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat de cacao

  1. Într-un bol mare, cernem făina și cacao. Adăugăm zahărul pudră și praful de sare și amestecăm bine.
    Adăugăm untul rece tăiat cubulețe și îl frecăm cu degetele sau cu un blender de patiserie până când amestecul devine nisipos.
  2. Adăugăm oul și esența de vanilie și amestecăm până când aluatul începe să se lege. Dacă aluatul este prea uscat, putem adăuga 1-2 linguri de apă rece. Formăm aluatul într-o bilă, îl învelim în folie alimentară și îl lăsăm la frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Mod de preparare umplutura de mere

  1. Curățăm merele de coajă și le tăiem cubulețe. Le punem într-un bol mare și le stropim cu sucul de lămâie pentru a preveni oxidarea.
  2. Adăugăm zahărul brun, scorțișoara și amidonul de porumb și amestecăm bine până când merele sunt uniform acoperite.

Mod de preparare sos de caramel

  1. Într-o cratiță medie, punem zahărul și apa și le încălzim la foc mediu. Amestecăm ocazional până când zahărul se dizolvă complet și amestecul începe să fiarbă.
  2. Continuăm să fierbem fără a amesteca până când zahărul capătă o culoare aurie. Acest proces durează aproximativ 8-10 minute.
  3. Îndepărtăm cratița de pe foc și adăugăm smântâna pentru frișcă încet, amestecând continuu. Amestecul va spumega puternic, așa că trebuie să fim atenți.
  4. Adăugăm untul și esența de vanilie și amestecăm până când sunt complet încorporate. Adăugăm și praful de sare. Lăsăm sosul de caramel să se răcească la temperatura camerei.

Asamblarea, decorarea și servirea

  1. Preîncălzim cuptorul la 180°C.
  2. Scoatem aluatul din frigider și îl întindem pe o suprafață ușor înfăinată într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Îl transferăm într-o formă de tartă cu diametrul de 23-25 cm, presând ușor pentru a se potrivi formei. Tăiem excesul de aluat de pe margini și înțepăm baza cu o furculiță pentru a preveni umflarea în timpul coacerii.
  3. Acoperim aluatul cu hârtie de copt și umplem cu bile de ceramică sau fasole uscată. Coacem aluatul în orb timp de 15 minute, apoi îndepărtăm hârtia de copt și greutățile și coacem încă 10 minute, până când este ușor rumenit.
  4. Scoatem aluatul din cuptor și adăugăm merele tăiate cubulețe în interiorul tartei, distribuindu-le uniform. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute, până când merele sunt moi și aluatul este complet copt. Lăsăm tarta să se răcească complet în formă înainte de a o scoate.
  5. După ce tarta s-a răcit, turnăm sosul de caramel peste mere, distribuindu-l uniform. Tăiem tarta în felii și o servim. Este delicioasă atât caldă, cât și rece.

retete de prajituri de casa
Tartă cu mere și caramel[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Pavlova cu cremă de frișcă și fructe. Un desert spectaculos, perfect pentru a impresiona oaspeții la ocazii speciale!, pentru un desert delicat și aerat, format dintr-un strat crocant de bezea și un interior moale și pufos, decorat generos cu frișcă bătută și fructe proaspete. Aceasta combinație perfectă de texturi și arome face ca Pavlova să fie un răsfăț dulce ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții.

retete pentru desert
Tartă cu mere și caramel[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Tartă cu fructe, rețeta delicioasă a Alinei Laufer. “Este foarte răcoroasă, tocmai bună pentru zilele acestea de vară.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a vrut Tora Vasilescu să renunțe la actorie: "A fost ca o predestinare"

VIDEO I-a lipsit vreodată ceva Oanei Niculescu Mizil? Ce spune femeia de afaceri despre copilăria ei. „De când m-am născut, cunosc ambele fețe ale monedei.”

Suspans și emoții în Gala eliminatorie din 8 septembrie 2024! Cine a părăsit Casa iubirii? Andreea Mantea a făcut anunțul uluitor

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies