Shakshuka, rețeta gustoasă pregătită de Alina Laufer. “Este delicioasă ca mic dejun și brunch.”

Shakshuka, rețeta gustoasă pregătită de Alina Laufer. “Este delicioasă ca mic dejun și brunch.”
Shakshuka, rețeta gustoasă pregătită de Alina Laufer. “Este delicioasă ca mic dejun și brunch.”

Alina Laufer a dezvăluit cum pregătește Shakshuka, o rețetă delicioasă pentru micul dejun.

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei roșu
  • O conservă roșii în bulion (conservă mare)
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 1 lingură chimion
  • Jumătate linguriță de zahăr

Alina Laufer a pregătit o rețetă delicioasă, perfectă pentru micul dejun și brunch, și anume Shakshuka, o mâncare pe bază de ouă, ardei roșu, ceapă, roșii în conservă, usturoi și condimente.

Aceasta a dezvăluit, pas cu pas, în cadrul rubricii Să crești mare, care este ordinea în care adaugă ingredientele în tigaie. “Vom pregăti un fel de mâncare inedit, pentru că este un fel de mâncare pe bază de ouă. Nu știu de voi dacă v-ați săturat de carne, dar eu, în ultima vreme, am încercat să mănânc cât mai puțină, iar acest fel de mâncare, care se numește Shakshuka.
Este o mâncare dintr-un sos de roșii și ardei în care vom poșa niște ouă. Este delicioasă ca și mic dejun, brunch și poate fi servit cu o salată, putem să-i punem mai multe toppinguri. Avem nevoie de ceapă, usturoi, ardei capia sau orice fel de ardei roșu. Avem nevoie de roșii de la conserve, de asemenea, o să aromatizam cu puțină boia dulce, puțin chimion, puțin zahăr, de fiecare dată când vorbim de o mâncare cu sos de roșii, eu adaug o linguriță de zahăr, bineînțeles, ouă.
Am ales să-i pun deasupra puțină brânză feta și câteva măsline Kalamata, să-i dăm o notă grecească. O să o servim la sfârșit cu baghetă proaspătă prăjită.”
, a mărturisit Alina Laufer.

Cum pregătește Alina Laufer Shakshuka în tigaie

Citește și: Chifteluțe în sos de roșii. Perfecte pentru o cină de familie, oferind o masă savuroasă și consistentă!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete. Perfecte pentru reuniuni familiale, aducând bucurie și savoare!

După ce a tăiat toate legumele, aceasta adaugă și ouăle deasupra, pentru a se găti direct cu ceapă și cu ardei, iar deasupra adaugă și brânza feta, peste care ornează cu pătrunjel. Acest fel de mâncare este gata în 5 minute și poate fi servită cu baghete prăjite. 

“De fiecare dată când mă uit în frigider găsesc ouă, în cămară am sosul de roșii gata pregătit, puteți să folosiți și bulion, dar roșiile decojite sunt o variantă mai bună am adăugat ceapă în tocător, o să pun și căței de usturoi, ardeii capia o să-i tăiem cubulețe. Ceapa noastră este mărunțită, așa că la plită o să începem să gătim Shakshuka noastră. Am adăugat puțin ulei de floarea-soarelui și ulei de măsline în tigaie, iar după ce ceapa s-a înmuiat puțin, este momentul să adăugăm ardeiul.
Pentru că vreau legumele mele să se înmoaie cât mai repede, o să pun puțină sare. Întotdeauna, când adăugăm sare, legumele o să își lase apa mult mai repede. Acesta este un truc de bucătărie. În clipa în care ardeiul lăsat s-a înmuiat, putem trece mai departe și să adăugăm condimentele, roșiile decojite, zahărul, mai lăsăm aproximativ 5 minute la fiert până când roșiile s-au fiert foarte bine, la fel și ardeiul.
Sosul este gata, așa că o să adăugăm ouăle direct în tigaie, în sos, punem capacul și lăsăm să fiarbă câteva minute, până când ouăle sunt făcute după preferința noastră. Mie-mi place întotdeauna să las galbenușul un pic mai moale. La sfârșit, când o să le mai dau 2-3 minute, adăugăm și măslinele, și brânzica feta. Shakshuka noastră este gata. Arată perfectă pentru oaspeți sau pentru cei ai casei. O să punem puțin pătrunjel deasupra atât pentru decor, cât și pentru prospețime, câteva felii de baghete pentru că mie-mi place pâinea. Aceasta este rețeta de Shakshuka. Vă rog să încercați, să-mi spuneți dacă v-a plăcut.”
, a mai spus Alina Laufer.

Citește și: Cât costă un buchet de flori în prima zi de școală! Ce preț au aranjamentele si coșulețele la florăriile din București- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Dovlecei pane, rețeta ușoară pregătită de Alina Laufer. “Credeți-mă, acești dovlecei sunt mai buni decât cartofii prăjiți.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Probleme de sănătate pentru Angela Rusu. Ce a pățit și cum se simte acum artista

Feli, despre cum a trecut peste despărțirea de fostul partener. Cine i-a fost alături artistei în clipele grele. „Eu știam, în inima mea, că acela e colacul meu de salvare.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies