FASHION: Moduri de a purta eșarfa pe cap vara aceasta

Moduri de a purta eșarfa pe cap vara aceasta
FASHION: Moduri de a purta eșarfa pe cap vara aceasta

Descoperă cele mai cool moduri de a purta eșarfa pe cap vara aceasta pentru a obține un look care va atrage toate privirile.

O eșarfă poate avea un rol foarte important în accesorizarea unei ținute.

„Patria eșarfelor” este China, la începuturi, acest accesoriu fiind doar o țesătură groasă, purtată în jurul gâtului de soldații chinezi.

În prezent, cele mai căutate accesorii specifice sezonului cald, sunt eșarfele  pentru cap.

Nu numai că este un accesoriu elegant care completează perfect orice ținută, dar protejează capul și părul de razele soarelui.

Look-ul unei persoane poate fi rapid reinventat cu ajutorul unei eșarfe, care poate aduce ținutei un aer chic, retro sau boho, într-o secundă.

Casele de modă au adus eșarfele la un alt nivel, considerându-le accesorii de lux.

„Eșarfele sunt accesorii de lux pentru orice brand serios. De la Hermès la Valentino sau Dior, toate brandurile mari au și linii de eșarfe.

Ele nu sunt produse ieftine și dau un plus de stil oricărei ținute. Având și teme diverse, au o gamă foarte largă de cliente.”- spune Andreea Tincu, designer.

Citeste si: Asortarea culorilor în vestimentație. Cum să combini frumos culorile ținutelor tale

cum purtam esarfa

Moduri de a purta eșarfa pe cap

Există sute de modalități prin care poți folosi o simplă eșarfă pentru a obține un look diferit, după o zi de lucru, pentru o ieșire rapidă în oraș.

Fundița din eșarfă

Pentru un look copilăresc, se realizează o fundiță în creștetul capului, trecând eșarfa pe sub păr. Efectul este unul fresh, tineresc și foarte feminin.

Bandana, eșarfa tip pirat

Se întinde eșarfa pe toată suprafața capului, începând de la frunte spre spate, unde se încheie cu un nod cu fundă.

Vei obține un look foarte chic și feminin, în același timp.

Citeste si: Pălăriile de vară, accesoriile perfecte pentru o ținută elegantă. Stiluri și culori

Eșarfa tip bentiță

Pentru un look tineresc și atrăgător se poate opta pentru una dintre cele mai simple modalități de legare a unei eșarfe și anume, „stilul bentiță”.

Nodul și funda se fac în zona cefei, iar grosimea bentiței va fi aleasă în funcție de forma feței, dar și de tunsoare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De exemplu, este ideală pentru femeile care poartă breton.

Eșarfe legate la frunte

Se alege o eșarfă în culori vii, de vară și se leagă în jurul frunții, cu nod la spate sau într-o parte.

Această idee poate fi pusă în parctică și fără a avea o oglindă la îndemână. Acest look este perfect pentru zilele de concediu, la mare.

Citeste si: Cu ce asortăm culoarea verde. Idei de ținute frumoase cu diverse nuanțe de verde

Eșarfa tip turban

Se alege o eșarfă mare, care se înfășoară în jurul capului, lăsându-se un capăt liber. Acesta se răsucește și se trece peste prima parte, obținând astfel forma de turban. Este un stil împrumutat din cultura egipteană, utilizat pentru a feri capul de soare și vânt.

Pentru mai multă eleganță, turbanul poate fi accesorizat cu o floare, o broșă sau cu pene.

turban

Eșarfă în jurul „cozii de cal”

Pentru a completa o ținută sport, se prinde o eșarfă mai îngustă și mai lungă, în jurul unei cozi de cal, lăsându-i capetele libere.

Cocul din eșarfă

Se face o coadă în vârful capului și se înfășoară cu o eșarfă viu colorată astfel încât să se formeze un coc mare, spectaculos. Rezultatul va fi foarte elegant, extrem de potrivit cu o rochie de seară sau cu o ținută cu volane.

Citeste si: DESCOPERĂ: Machiajul pentru ochi verzi. Cum să te machiezi pentru a-ți pune în evidență ochii

Eșarfă în stilul femeii de etnie romă

Femeile de etnie romă au purtat dintotdeauna capul acoperit cu o eșarfă rotită în jurul părului și legată la spate, acestea fiind accesorizate de obicei cu bănuți sau franjuri.

Aceste eșarfe au, în general, culori țipătoare și avantajează femeile creole, cu părul lung și negru.

Modelul aristocratic cu tentă retro

Este reprezentativ pentru femeile care adoptă adesea un stil elegant, presupunând acoperirea capului în întregime, trecerea eșarfei în jurul gâtului și prinderea la spate cu un nod sau cu o fundă.

Modelul aristocratic a devenit foarte popular, după ce numeroase vedete de la Hollywood l-au adoptat, accesorizând look-ul cu o pereche de ochelari de soare.

Citeste si: Cum să îți alegi corect sandalele de vară. Modele pentru 2021

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

moduri de a purta esarfa

Vedete care au lansat „moda eșarfei”

Încă din secolul XX, vedetele de la Hollywood au început să-și completeze outfiturile cu ajutorul eșarfelor.

Audrey Hepburn era o mare iubitoare de eșarfe, pe care le purta adesea pe cap, în stil retro.

„Nimic nu mă definește mai bine ca femeie, ca o femeie frumoasă, decât purtarea unei eșarfe de mătase.”- declara Audrey Hepburn.

Brigitte Bardot a creat un look seducător și original prin faptul că purta pe cap o eșarfă sub forma unei bentițe. Acest accesoriu îi scotea în evidență latura adolescentină.

Sophie Lorena, considerată întruchiparea eleganței și a bunului gust, era o mare iubitoare de eșarfe.

Ceea ce nu se știe este că, în perioada de pandemie, s-a înregistrat o creștere fulminantă a vânzărilor de eșarfe.

Citeste si: Ce este baza de machiaj și cum o alegem în funcție de tipul de ten

„În ceea ce privește hainele, avem cliente fidele care nu prea au ținut cont de pandemie și au comandat în continuare.

Pandemia a adus în schimb o creștere a vânzărilor de eșarfe, deoarece foarte multe persoane au descoperit un cadou la un click distanță- ca să folosesc o formulare la ...modă”, declara designerul Andreea Tincu, o prezență constantă în moda românească.

Aceasta a creat un brand românesc de eșarfe de calitate superioară, pictate manual, distribuite atât în țară, cât și în cele mai îndepărtate locuri din lume:

„Pictura a rămas o mare pasiune și mi-am dorit să ofer clientelor Artă pe mătase, ceea ce este exact o caracterizare precisă a unei eșarfe. Au fost la început 5 modele, erau lansate în perioada Sărbătorilor de iarnă, iar ulterior linia a cunoscut o dezvoltare foarte bună. Acum există mai multe categorii de eșarfe, sunt grupate tematic, avem un număr mare de modele și cliente din toată țara.

Eșarfele noastre pleacă și peste hotare, în țări chiar foarte îndepărtate, ele duc un mesaj drag, un gând frumos, transpus artistic.”- Andreea Tincu.

Citeste si: Ce costum de baie te avantajează dacă ai burtă. Modele pentru vara 2021

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies