Fericirea în simplitate. Descoperă cele 4 secrete surprinzător de simple pentru o relație fericită

Trucuri pentru o relație fericită
Trucuri pentru o relație fericită

Cu toții putem avea parte de o relație fericită, având în vedere 4 secrete care să te privească pe tine și pe partenerul tău.

Secretul pentru o relație fericită nu e tocmai un secret, în adevăratul sens al cuvântului, așa că poți avea parte de relația perfectă dacă ai în vedere patru pași simpli pe care să îi  respecți, atât în viața ta, cât și în cea a partenerului tău. Momentul în care vă mențineți o identitate proprie, comunicare deschisă și sinceră între voi, aveți momente de intimitate și vă respectați de fiecare dată alegerile, atunci cu siguranță relația voastră va fi una de succes și de lungă durată.

Păstrați-vă identitatea voastră

Citește și: 7 greșeli de evitat într-o căsătorie. Ce distruge relația de cuplu

Identitatea în relație
Identitatea în relație[Sursa foto: freepik.ro]

Citește și: 6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu

Menținerea unei identități proprii este esențială pentru ca fiecare partener să-și poată urma interesele și să-și păstreze propria individualitate într-o relație.În

momentul în care ne găsim partenerul de viață, tindem să ne transformăm realitatea noastră în realitate celuilalt, iar datorită emoțiilor care sunt la cote maxime, dorim să petrecem  non-stop timpul lângă persoana iubită, ceea ce, pe termen lung, poate deveni o problemă, deoarece ne îndepărtăm de la propriile obiective, afaceri, hobby-uri. Astfel, nu facem decât să ne pierdem esența persoanei noastre și să uităm de obiectivele  importante din viață.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să acordăm timp și respect partenerului de lângă noi, însă fiecare trebuie să rămână focusat pe drumul pe care și l-a ales, pentru a-și contura propria identitate. Trebuie doar să vă gândiți la faptul că înainte să vă cunoașteți partenerul, fiecare dintre voi avea deja propria viață, iar asta nu înseamnă că tot ceea ce urmează să faceți de aici încolo trebuie să îl privească și pe cel de lângă voi.

Fiecare persoană are interesele ei asupra vieții,  dar și obiectivele pe care le are de realizat în timpul acesteia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Comunicarea eficientă

Comunicarea în relație
Comunicarea în relație[Sursa foto: freepik.ro]

Cu siguranță ați auzit de nenumărate ori faptul că cheia oricărei relații este comunicarea, iar acest lucru este pe cât se poate de adevărat.

Comunicarea în relație trebuie să fie deschisă, fără a presupune că partenerul poate citi gândurile asupra ceea ce vă place sau a ceea ce nu vă place, iar acest lucru este valabil și invers. Comunicarea vă ajută să vă construiți încrederea în sine, dar și încredere în persoana de lângă voi, iar acest lucru poate fi clădit prin a avea discuții deschise despre tot ce se întâmplă în viața voastră, fie că este important sau mai puțin important.

Dacă vorbim de o relație pe termen lung, iar anii au început să treacă, ajungem într-un spațiu în care ne simțim din ce în ce mai confortabili cu partenerul, oferindu-ne posibilitatea să ne deschidem mult mai ușor în fața acestuia. Partenerul trebuie să știe atunci când tu ești supărat, dar și care este motivul pentru care ai ajuns la această stare și trebuie să-i comunici dacă există ceva care poate să te facă să te simți mai bine.

Cel de lângă tine nu va știi niciodată ceea ce gândești și nici nu își va da seama dacă el este motivul supărării tale, astfel pot interveni anumite presupuneri nesănătoase care să vă afecteze relația pe viitor.

Intimitatea

Intimitatea în relație
Intimitatea în relație[Sursa foto: freepik.ro]

Intimitatea este la fel de importantă într-o relație, însă aceasta înseamnă chiar și gesturile mici și atenția pe care o poți oferi partenerului de lângă tine la anumite detalii semnificative pentru celălalt. Menținerea unei vieți sexuale active este, de asemenea, importantă, iar diversificarea lucrurilor poate aduce un plus de valoare relație deja existențe. Dați-vă  interesul să aflați ce anume îi place partenerului vostru, dar și care sunt acele lucruri pe care nu și le-ar dori în intimitățile voastre.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Foarte multe persoane confunda intimitatea cu sexul, însă momentele voastre împreună nu trebuie să se rezume doar la acest lucru. Intimitate înseamnă toate micile gesturi pe care vi le faceți unul celuilalt, de la pregătirea hainelor pentru a doua zi, la pregătirea mesei sau la pregătirea unui desert împreună. Atunci când sunteți într-un mediu plăcut și relaxant, aveți posibilitatea să dați frâu liber gândurilor voastre și să vorbiți despre planuri importante de viitor.

Respectați-vă partenerul

Respectul în relație
Respectul în relație[Sursa foto: freepik.ro]

Ultima, dar și cea mai importantă, este respectul față de partenerul vostru. Atunci când acesta își dorește să-și exprime anumite idei cu privire la o situație sau are viziune asupra unor soluții care vă privesc pe amândoi, nu ezitați să-i oferiți ascultarea de care are nevoie și să respectați deciziile pe cât de mult posibil.  Dacă planurile voastre nu coincid, puteți să găsiți o cale de mijloc pentru a-i arăta că părerea lui contează și că ați ținut seama de intențiile bune pe care le are.  Respect înseamnă și susținere necondiționată, atunci când partenerul vostru trece prin momente mai puțin fericite. Tot respect înseamnă să nu criticați deciziile cu privire la viața lui, iar cel mai important, acuzațiile nefondate nu au rost într-o relație în care ambii parteneri se iubesc. Cu siguranță fiecare dintre voi se confruntă cu ore de stres de la locul de muncă, iar respect față de cel de lângă tine înseamnă că empatizezi cu trăirile și stările pe care le are și îi oferi posibilitatea să-și dedice timpul necesar de care are nevoie pentru a trece peste anumite etape mai solicitante din viața lui.

În momentul în care nu mai există respect, iar cuvintele sunt aruncate la întâmplare, indiferent de discuțiile pe care voi le purtați, înseamnă că relația voastră nu este una întocmai sănătoasă și că nu se îndreaptă nicăieri. Modalitatea în care vorbiți cu partenerul este, de asemenea, o formă de respect. Ascultați-l, sprijiniți-l, și nu încercați să-l atacați înainte să spună ceea ce are pe suflet.  Toate aceste lucruri sunt importante dacă îți dorești ca relația ta să fie una sănătoasă, fericită și de durată. Iubirea trebuie să fie cel mai frumos mod în care să-ți petreci viața, dar și locul în care să te simți în siguranță pe tot parcursul ei. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

7 greșeli de evitat într-o căsătorie. Ce distruge relația de cuplu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies