Fettuccine cu chiftele în sos de roșii. Un preparat clasic care poate completa orice masă festivă și va impresiona cu siguranță invitații!

retete de gustare

Fettuccine cu chiftele în sos de roșii

Fettuccine cu chiftele în sos de roșii, o rețetă ideală pentru o cină romantică. Servește-le cu un vin roșu și o salată verde pentru o masă completă și elegantă.

Fettuccine cu chiftele în sos de roșii este un preparat clasic italian, plin de arome bogate și texturi diverse. Acest fel de mâncare combină pastele fettuccine, cu chiftele suculente și savuroase, toate îmbrăcate într-un sos de roșii aromat. Chiftelele, făcute din carne tocată de vită sau un amestec de vită și porc, sunt atent condimentate și amestecate cu ingredientele care le conferă o consistență perfectă și o savoare intensă. Sosul

de roșii este preparat, gătit lent pentru a permite aromelor să se dezvolte și să se îmbine armonios. Adăugarea de busuioc și oregano uscat aduce o notă de prospețime. Sosul îmbracă perfect chiftelele și pastele, creând o combinație delicioasă.

Citește și: VIDEO Somon marocan, pregătit după rețeta Alinei Laufer: „Este o mâncărică de somon, care este chiar mai bună a doua zi decât imediat ce o facem. Rezistă foarte bine la frigider.”

chiftele in sos de rosii
Fettuccine cu chiftele în sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Anna Lesko, sfaturi pentru femei: „Tu trebuie să fii în femininul tău permanent. Chiar dacă ai născut un copil sau cinci, tu tot trebuie să fii frumușică. Și să-l întâmpini pe el aranjată.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru chiftele
- 500 g de carne tocată de vită sau amestec de vită și porc
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2-3 de căței de usturoi, zdrobiți
- 1 ou
- 50 g de pesmet
- 50 g de parmezan ras
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- Sare și piper, după gust
- 1 lingură de ulei de măsline pentru prăjit

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru sosul de roșii
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 800 g de roșii cuburi din conservă sau proaspete, decojite și tăiate cuburi
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de busuioc uscat sau câteva frunze proaspete
- 1 linguriță de oregano uscat
- Sare și piper, după gust

Ingrediente pentru paste

- 400 g de paste fettuccine
- Apă și sare pentru fierbere

paste cu chiftele
Fettuccine cu chiftele în sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare chiftele

  1. Într-un bol mare, combină carnea tocată, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, parmezanul ras și pătrunjelul.
    Asezonează cu sare și piper după gust. Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează. Formează chiftele mici, de mărimea unei nuci, rotindu-le între palme.
  2. Într-o tigaie mare, încălzește o lingură de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă chiftelele și prăjește-le până devin aurii pe toate părțile. Nu trebuie să fie complet gătite, deoarece se vor termina de gătit în sos. Scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.

Mod de preparare sos de roșii

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

  1. În aceeași tigaie în care ai prăjit chiftelele, adaugă 2 linguri de ulei de măsline. Sotează ceapa tocată mărunt până devine translucidă, apoi adaugă usturoiul zdrobit și gătește pentru încă un minut. Adaugă roșiile cuburi cu tot cu suc, zahărul, busuiocul și oregano. Asezonează cu sare și piper. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecând ocazional.
  2. După ce sosul a fiert și s-a îngroșat puțin, adaugă chiftelele înapoi în tigaie. Acoperă și lasă-le să fiarbă în sos pentru încă 15-20 de minute, sau până sunt complet gătite.

Mod de preparare paste

  1. Într-o oală mare, fierbe apă cu sare. Adaugă fettuccine și gătește-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. Scurge-le și păstrează puțin din apa de fierbere.

Asamblarea și servirea

  1. Împarte fettuccinele cu chiftele în farfurii. Servește imediat. Poftă bună!

retete de paste
Fettuccine cu chiftele în sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Mini brioșe cu portocale și mentă. Aroma de portocală și prospețimea mentei adaugă o notă de eleganță și prospețime mesei de dimineață!, pentru mici delicii făcute dintr-un aluat pufos, infuzat cu suc și coajă de portocală proaspătă, oferind un gust citric vibrant. Frunzele de mentă fin tocate adaugă o notă de prospețime și un contrast interesant, echilibrând dulceața portocalei. Ideal de servit la micul dejun, brunch, sau ca desert ușor, aceste brioșe sunt perfecte pentru a aduce un strop de răcoare și energie în orice moment al zilei.

retete pentru cina
Fettuccine cu chiftele în sos de roșii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Anna Lesko, sfaturi pentru femei: „Tu trebuie să fii în femininul tău permanent! Chiar dacă ai născut un copil sau cinci, tu tot trebuie să fii frumușică. Și să-l întâmpini pe el aranjată.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies