Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi. Aduce savoarea Italiei direct în bucătăria ta!

retete de gustare

Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi

Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete. Un echilibru perfect între gustul intens de ciocolată și prospețimea fructelor!

foccacia cu rosii si ceapa
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sandwich cu salată de ouă. Ideal pentru un prânz rapid și nutritiv!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

foccacia
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină 
- 10 g sare
- 7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
- 325 ml apă călduță
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță zahăr

Ingrediente pentru topping:
- 200 g roșii cherry, tăiate în jumătăți
- 1 ceapă roșie mare, tăiată subțire
- 3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt
- 1-2 crenguțe de cimbru proaspăt
- Sare de mare grosieră
- Ulei de măsline extravirgin

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm.

Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru masa de pranz
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1: Prepararea aluatului: Într-un bol mic, dizolvă zahărul și drojdia uscată în 100 ml de apă călduță. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute până când devine spumos.

    Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolvă-o în același mod. Într-un bol mare, amestecă făina și sarea. Fă o adâncitură în mijlocul făinii. Toarnă amestecul de drojdie activată în adâncitura din făină, adaugă restul de apă călduță și 30 ml de ulei de măsline. Amestecă totul până când începe să se formeze un aluat. Transferă aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și frământă timp de 10 minute sau până când devine neted și elastic.
    Dacă aluatul este prea lipicios, adaugă puțină făină suplimentară, dar ai grijă să nu exagerezi. Unge un bol mare cu puțin ulei de măsline și pune aluatul în bol. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

    Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

    Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  2. Pasul 2: Pregătirea toppingului: Spală roșiile cherry și taie-le în jumătăți. Dacă sunt foarte mari, le poți tăia în sferturi. Curăță și taie ceapa roșie în felii subțiri. Spală și usucă crenguțele de rozmarin și cimbru. Desprinde frunzele de pe crenguțe.

  3. Pasul 3: Formarea și dospirea aluatului: Unge generos cu ulei de măsline o tavă de copt dreptunghiulară (aproximativ 30x40 cm). După ce aluatul a dospit, scoate-l din bol și întinde-l cu mâinile într-un dreptunghi, apoi transferă-l în tava pregătită. Întinde-l uniform în tavă, apăsând cu degetele pentru a crea mici adâncituri în suprafața aluatului. Acoperă tava cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească încă 30-40 de minute într-un loc cald.

  4. Pasul 4: Adăugarea toppingului și coacerea: Preîncălzește cuptorul la 220°C. După ce aluatul a dospit a doua oară, distribuie uniform jumătățile de roșii cherry și feliile de ceapă roșie pe suprafața aluatului, apăsându-le ușor în aluat. Presară frunzele de rozmarin și cimbru peste aluat. Stropește totul generos cu ulei de măsline și presară sare de mare grosieră. Coace focaccia în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când devine aurie și crocantă pe margini.

  5. Pasul 5: Servirea focaccei: Scoate focaccia din cuptor și las-o să se răcească în tavă timp de câteva minute. Transferă-o apoi pe un grătar pentru a se răci complet sau servește-o caldă, tăiată în pătrate sau dreptunghiuri. Focaccia este delicioasă servită ca atare sau alături de o salată proaspătă. Este perfectă ca aperitiv, gustare sau chiar ca acompaniament pentru supe și feluri principale. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de platouri
Focaccia cu roșii, ceapă roșie și ierburi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies