Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete. Un echilibru perfect între gustul intens de ciocolată și prospețimea fructelor!

retete de gustare

Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete

Tortul cu glazură de ciocolată și fructe proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Sandwich cu salată de ouă. Ideal pentru un prânz rapid și nutritiv!

tort cu glazura de ciocolata
Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Brioșe cu ciocolată, cu efect lava cake. Exteriorul lor ușor crocant ascunde un interior surprinzător și delicios de ciocolată!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

tort de ciocolata
Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:
- 200 g făină
- 50 g cacao de calitate
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 200 g zahăr
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- 240 ml lapte, la temperatura camerei
- 120 ml ulei vegetal
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 240 ml apă clocotită

Ingrediente pentru sirop:
- 100 g zahăr
- 120 ml apă
- 1 linguriță esență de vanilie

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 200 g ciocolată neagră, tăiată mărunt
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 2 linguri unt

Ingrediente pentru decor:
- 200 g fructe de pădure afine si căpșune

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm.

Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete pentru desert
Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1: Prepararea blatului: Preîncălzește cuptorul la 180°C (350°F). Pregătește două tăvi de tort cu diametrul de 20 cm, ungându-le cu unt și tapetându-le cu hârtie de copt.

    Într-un bol mare, cerne făina, cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Amestecă bine pentru a te asigura că ingredientele sunt distribuite uniform. Într-un alt bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin ușor și pufoase. Adaugă laptele, uleiul și esența de vanilie. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate. Adaugă treptat amestecul de ingrediente uscate în cel de ingrediente umede, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
    În final, adaugă apa clocotită și amestecă până când obții o compoziție omogenă și ușor lichidă. Împarte compoziția în mod egal între cele două tăvi pregătite. Nivelează suprafața cu o spatulă. Coace blaturile în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul acestora iese curată. Lasă blaturile să se răcească complet în tăvi, apoi scoate-le pe un grătar pentru a se răci complet.

    Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

    Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

  2. Pasul 2: Prepararea siropului: Într-o cratiță mică, combină zahărul și apa. Aduceți amestecul la fierbere, amestecând constant până când zahărul se dizolvă complet. Ia cratița de pe foc și adaugă esența de vanilie. Lasă siropul să se răcească complet.

  3. Pasul 3: Prepararea glazurii de ciocolată: Pune ciocolata mărunțită într-un bol mare, termorezistent. Într-o cratiță mică, încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere, dar fără să fiarbă. Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și lasă să stea timp de 1-2 minute. Amestecă ciocolata și smântâna până obții o glazură netedă și lucioasă. Adaugă untul și amestecă până când acesta se topește complet și este încorporat în glazură. Lasă glazura să se răcească la temperatura camerei până ajunge la o consistență ușor de întins.

  4. Pasul 4: Asamblarea tortului: Dacă blaturile s-au ridicat inegal, nivelează-le folosind un cuțit mare și ascuțit pentru a obține suprafețe plane. Pune primul blat pe un platou de tort și însiropează-l ușor cu siropul pregătit, folosind o pensulă de patiserie. Ai grijă să distribui siropul uniform pe toată suprafața. Întinde un strat subțire de glazură de ciocolată peste primul blat. Așază al doilea blat deasupra și însiropează-l ușor. Folosește restul de glazură pentru a acoperi uniform tortul pe deasupra și pe lateral.

  5. Pasul 5: Decorarea tortului: Spală și usucă bine fructele. Așază-le cu grijă pe suprafața tortului, distribuindu-le uniform pentru un efect vizual plăcut. 

  6. Pasul 6: Servirea tortului: Tortul este gata pentru a fi servit! Este cel mai bine să-l servești imediat, dar poate fi păstrat în frigider pentru câteva ore înainte de servire. Lasă tortul să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l tăia pentru a te bucura de textura moale și glazura de ciocolată perfectă. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tort cu glazură de ciocolată și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sandwich cu salată de ouă. Ideal pentru un prânz rapid și nutritiv!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți are Açelya Devrim Yılhan, actrița care joacă rolul Hasibe, mama celor patru frați Derenoglu din serialul Vinovați de iubire! Iată cum arăta celebra actriță în urmă cu 14 ani, la început de carieră

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies