Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie. Combinația le face potrivite pentru o seară relaxantă petrecută în compania celor dragi!

retete de gustare

Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie

Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie, o rețetă ideală pentru grătare și petreceri în aer liber. Uușor de mâncat și de servit, oferind o alternativă delicioasă la preparatele clasice la grătar.

Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie servite cu sos dulce-acrișor sunt o combinație savuroasă și echilibrată de arome și texturi, perfectă pentru iubitorii de preparate ușoare și pline de gust. Frigăruile sunt prezentate într-un mod atrăgător, având bucăți de piept de pui fraged și suculent, intercalate cu legume colorate și proaspete.

Roșiile cherry aduc o notă de dulceață și o textură ușor suculentă, dovlecelul este fraged, iar ceapa roșie adaugă un contrast ușor crocant și o aromă subtilă, dar savuroasă. Puiul este marinat și gătit, ceea ce îi conferă o textură moale și o aromă complexă, în timp ce legumele rămân crocante și pline de savoare. Sosul dulce-acrișor, servit alături, completează perfect preparatul. Sunt un preparat versatil, plin de gust și culoare, care se potrivește perfect atât ocaziilor casual, cât și celor mai formale.
Fiecare mușcătură oferă o explozie de arome echilibrate, ceea ce face ca acest preparat să fie apreciat și savurat de toți cei care îl încearcă.

Citește și: Rețeta de plăcintă cu urdă și leurdă a maicii Ecaterina. „Este ușor de făcut, foarte hrănitoare și sănătoasă.”

frigarui de pui cu dovlecei rosii cherry si ceapa rosie
Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de maioneză fără multe calorii a Cristinei Șișcanu. “Are de cinci ori mai puține calorii. Cât de bine arată și nu mai ai niciun regret.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru marinarea puiului
- 600 g de piept de pui, tăiat în cuburi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de suc de lămâie proaspăt


- 3 căței de usturoi, tocați fin
- 1 lingură de miere
- 1 linguriță de boia dulce sau afumată
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de cimbru sau oregano uscat

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente pentru frigărui
- 200 g de roșii cherry
- 1 dovlecel mediu, tăiat în felii
- 2 cepe roșii medii, curățate și tăiate în

bucăți mari
- Bețe de frigărui, din lemn sau metalice

Ingrediente pentru sosul dulce-acrișor
- 100 ml de ketchup
- 2 linguri de oțet de mere
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de sos de soia
- 1 linguriță de sos Worcestershire
- 1 lingură de miere
- 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras, opțional
- Sare și piper după gust

retete pentru cina
Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare p iept de pui

  1. Într-un bol mare, combină uleiul de măsline, sosul de soia, sucul de lămâie, usturoiul tocat, mierea, boiaua, piperul, sarea și cimbrul sau oregano. Amestecă bine până când ingredientele se combină într-un sos omogen. Adaugă bucățile de piept de pui în bolul cu marinada și amestecă bine, asigurându-te că toate bucățile de pui sunt acoperite uniform.
    Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă puiul la marinat în frigider timp de cel puțin 30 de minute, ideal 2-3 ore pentru a absorbi toate aromele.
  2. După ce pieptul de pui s-a marinat, scoate-l din frigider. Încălzește o tigaie mare sau o grill la foc mediu-înalt și adaugă puțin ulei de măsline dacă este necesar. Gătește bucățile de pui timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când sunt rumenite și bine gătite. Nu este nevoie să le gătești complet, deoarece acestea vor fi gătite suplimentar pe frigărui.
  3. După ce puiul este gătit, scoate-l din tigaie și lasă-l să se răcească ușor, suficient cât să poți manipula bucățile fără probleme.

Mod de preparare legume si sos dulce-acrișor

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

  1. Spală roșiile cherry și taie dovlecelul în felii groase. Curăță ceapa roșie și taie-o în bucăți mari, suficient de mari pentru a fi înșirate pe frigărui.
  2. Într-o cratiță mică, combină ketchup-ul, oțetul de mere, zahărul brun, sosul de soia, sosul Worcestershire, mierea și ghimbirul ras (dacă folosești). Amestecă bine ingredientele la foc mediu. Adu sosul la fierbere, apoi reduce focul și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, până când se îngroașă ușor. Gustă și ajustează condimentele după preferință, adăugând sare și piper după gust.
  3. După ce sosul este gata, lasă-l să se răcească puțin înainte de a-l servi alături de frigărui.

Asamblare, gătire și servire

  1. Începe să asamblezi frigăruile pe bețe, alternând bucățile de pui, roșiile cherry, felii de dovlecel și bucăți de ceapă roșie. Continuă până când ai umplut toate bețele de frigărui sau ai folosit toate ingredientele.
  2. Dacă folosești un grătar, preîncălzește-l la foc mediu-înalt. Dacă folosești cuptorul, preîncălzește-l la 200°C și așază frigăruile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folosește funcția de grill a cuptorului. Așază frigăruile pe grătar sau în cuptor și gătește-le timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-le ocazional pentru a se găti uniform. Frigăruile sunt gata când legumele sunt ușor caramelizate, iar puiul este bine gătit și ușor crocant pe margini.
  3. Așază frigăruile gătite pe un platou și servește-le calde, alături de sosul dulce-acrișor. Poți adăuga lângă și o salată proaspătă sau o garnitură de orez pentru un fel de mâncare complet. Poftă bună!

frigarui de pui
Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Foitaje cu mere. Perfecte pentru ocazii în care vrei să impresionezi fără a petrece ore întregi în bucătărie!, pentru delicii crocante și aromate, formate din straturi fine de aluat fraged umplute cu mere dulci și ușor caramelizate. Acestea sunt perfecte pentru a fi savurate ca desert sau gustare, oferind o combinație irezistibilă de texturi crocante și umplutură suculentă, cu note de scorțișoară și vanilie.

retete de platouri
Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețeta de maioneză fără multe calorii a Cristinei Șișcanu. “Are de cinci ori mai puține calorii. Cât de bine arată și nu mai ai niciun regret.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies