Carnea de vită este destul de pretenţioasă şi mulţi dintre noi nu ştim cum să o alegem. Există câteva trucuri care fac diferenţa într-o o friptură tare ca piatra şi una suculentă.
Cuptorul se încinge şi se lasă la maxim cam 15 minune, apoi friptura trebuie să se facă între 175-180 de grade.
Se întoarce o singură dată, maxim de două ori. Pentru a fi cât mai suculentă puteţi acoperi tava cu o folie de aluminiu. Când este aproape gata puneţi câteva bucăţele de unt cu verdeţuri deasupra.
Friptura se face în 90 maxim 120 de minute.
Când scoateţi tava de la cuptor nu mâncaţi imediat friptura. Lăsaţi să se aşeze 10-15 minune pentru un gust mai bun. În cazul muşchiuţeţului la cuptor eu recomand să se facă un sos de roşii cu ciuperci şi usturoi pentru ca friptura să fie mai suculentă“, mai spune bucătarul.
citeste continuarea aici