Friptură de vită? Secretele pentru cea mai fragedă si suculentă carne dezvăluite de un mare chef

Friptură de vită? Secretele pentru cea mai fragedă si suculentă carne dezvăluite de un mare chef
Friptură de vită? Secretele pentru cea mai fragedă si suculentă carne dezvăluite de un mare chef

Carnea de vită este destul de pretenţioasă şi mulţi dintre noi nu ştim cum să o alegem. Există câteva trucuri care fac diferenţa într-o o friptură tare ca piatra şi una suculentă.

Carnea se macerează

Carnea de vită trebuie macerată dacă o gătiţi la cuptor.

„Prin macerare carnea devine mai fragedă. Puneţi zeama de la o lămâie, puţin oţet, de preferinţă balsamic, o jumătate de cană de apă minerală, sare, piper şi condimente după gust. Eu recomand să se ţină carnea într-un vas etanş sau în pungi speciale de carne timp de 48 de ore la frigider.

Eu recomand macerarea îndiferent dacă este vorba despre antricot sau muşchi atunci când facem friptură ca cuptor“, mai spune bucătarul.

Odată carnea macerată puteţi să vă apucaţi de friptură.

„Una dintre greşelile pe care o fac multe gospodine este să pună carnea la cuptor imediat după ce au scos-o din frigider. Ea trebuie ţinută o oră sau chiar două până ajunge la temperatura camerei.

Abia apoi o puneţi aşeza în tavă.

citeşte continuarea pe pagina următoare >>>

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Zodiac CHINEZESC săptămânal 8-14 octombrie 2018. PRIMUL SFAT înţelept pe octombrie!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies