Frittata. Deliciul incredibil de la micul dejun. Tot ce trebuie să știi ca să îl prepari ca un adevărat chef
Frittata. Iată cum să prepari o delicioasă frittata, numai bună de servit la micul dejul sau chiar la o cină pentru care nu ai timp foarte mult să o pregăteşti, mai ales în zilele călduroase de vară când timpul petrecut în bucătarie, la aragaz sau lângă cuptor ar trebui scurtat cât mai mult.
INGREDIENTE
6 ouă
un cartof mare fiert
3 felii de șuncă sau o felie de friptură de pui, tăiate în cubulețe mici
o cană de brânză rasă sau cașcaval
o ceapă mică, tocată fin
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
o lingură de unt
plante aromatice – cimbru, oregano, mărar proapăt sau rozmarin (după gust)
sare, piper, după gust
MODUL DE PREPARARE
Încălzește cuptorul la 180 de grade. Amestecă bine într-un castron ouăle, condimentele, sarea, piperul, împreună cu o lingură de apă. Într-o tigaie pe care o poți băga la cuptor, topește untul (la foc mediu) și sotează ceapa, până devine moale și transparentă, aproximativ 2-3 minute, apoi adaugă legumele și șunca sau carnea și mai ține pe foc alte 2 minute.
Îndepărtează tigaia de pe foc, adaugă compoziția cu ouăle bătute și adaugă deasupra și brânza sau cașcavalul. Ține frittata la cuptor până când se întărește și în centru, iar pe margine se rumenește și capătă o crustă brun-aurie. După ce scoți frittata din cuptor, lasă vasul să se răcească timp de 20 de minute și abia apoi taie frittata în felii sau în cuburi.Citeste si: Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Rețeta ținută secretă a fost dezvăluită
Citeste si: Ne otrăvim singuri: alimente pe care le consumăm în fiecare zi și care ne pot ucide
Citeste si: Sărbătoare MARE: Sfântul Ilie. Ce să NU faci niciodată! E PĂCAT mare!
Citeste si: La ce riscuri te expune abstinenţa sexuală. Știi cât de periculos este să nu faci sex?
Citeste si: A murit sub ochii iubitului, în timp ce făcea amor! Gestul bărbatului a șocat întreaga țară!