Frittata. Deliciul incredibil de la micul dejun. Tot ce trebuie să știi ca să îl prepari ca un adevărat chef
Frittata. Iată cum să prepari o delicioasă frittata, numai bună de servit la micul dejul sau chiar la o cină pentru care nu ai timp foarte mult să o pregăteşti, mai ales în zilele călduroase de vară când timpul petrecut în bucătarie, la aragaz sau lângă cuptor ar trebui scurtat cât mai mult.
INGREDIENTE
6 ouă
un cartof mare fiert
3 felii de șuncă sau o felie de friptură de pui, tăiate în cubulețe mici
o cană de brânză rasă sau cașcaval
o ceapă mică, tocată fin
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
o lingură de unt
plante aromatice – cimbru, oregano, mărar proapăt sau rozmarin (după gust)
sare, piper, după gust
MODUL DE PREPARARE
Încălzește cuptorul la 180 de grade. Amestecă bine într-un castron ouăle, condimentele, sarea, piperul, împreună cu o lingură de apă. Într-o tigaie pe care o poți băga la cuptor, topește untul (la foc mediu) și sotează ceapa, până devine moale și transparentă, aproximativ 2-3 minute, apoi adaugă legumele și șunca sau carnea și mai ține pe foc alte 2 minute.
Citeste si: Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Rețeta ținută secretă a fost dezvăluită
Citeste si: Ne otrăvim singuri: alimente pe care le consumăm în fiecare zi și care ne pot ucide
Citeste si: Sărbătoare MARE: Sfântul Ilie. Ce să NU faci niciodată! E PĂCAT mare!
Citeste si: La ce riscuri te expune abstinenţa sexuală. Știi cât de periculos este să nu faci sex?
Citeste si: A murit sub ochii iubitului, în timp ce făcea amor! Gestul bărbatului a șocat întreaga țară!