Fursecurile Waffles învelite în ciocolată albă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de fursecuri Waffles învelite în ciocolată albă.
Rețetă de Fursecuri Waffles învelite în ciocolată albă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă neagră. Un desert luxos, în adevăratul sens al cuvântului!
Citește și: Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure. Cele mai pufoase și gustoase!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 4 ouă
- Sare
- 2 linguri de zahăr
- 100 ml lapte
- 2 linguri și jumătate de ulei
- O esență de vanilie
- 5 linguri de făină
- Un pliculeț de praf de copt
- 2 sau 3 tablete de ciocolată albă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Însă nu și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să conectăm la o sursă de curent aparatul nostru special pentru vafe. Astfel, în acest timp acesta se va încinge astfel încât în momentul în care aluatul nostru pentru desert este gata vom putea să ne și apucăm de prepararea acestuia.
- Acum că ne-am asigurat de acest lucru, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mici separate, pentru a sparge ouăle și a separa albușurile de gălbenușuri. Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari vom cerne făina alături de pliculețul de praf de copt.
- In bolul în care am adăugat albușurile vom presăra și un praf de sare, după gust, și vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când vom obține o textură spumoasă a acestora. În momentul în care devin dense și se albesc, vom ști că este momentul să adăugăm și zahărul și să mixăm în continuare pentru ca acesta să se încorporeze cu restul ingredientelor. La final, adăugăm și cele 2 gălbenușuri pe care le-am separat anterior, dar și esența de vanilie și le omogenizăm foarte bine tot folosind mixerul.
- A venit momentul să adăugăm peste amestecul nostru și laptele pe care l-am amestecat în prealabil cu uleiul, mixăm foarte bine ingredientele iar la final adăugăm treptat și făina, timp în care vom continua să mixăm cu mixerul până când vom obține o compoziție omogenă pufoasă și ușoară.
- Acum că aluatul nostru este terminat, tot ce trebuie să facem este să luăm cu ajutorul unei linguri din compoziția de aluat și să punem pe fiecare parte a aparatului de vafe, să îl închidem ulterior și să așteptăm ca acestea să se coacă așa cum ne dorim. Procesul se repetă până când toată cantitatea de aluat este terminată. La final, vafele se vor scoate pe un grătar de bucătărie și se vor lăsa să se răcească puțin.
- In acest timp, vom topi și ciocolata albă si o vom pune ulterior într-un bol de dimensiuni mai mari și vom aștepta ca aceasta să se răcească cât de cât. Odată ce a trecut acest pas, vom trece vafele noastre rând pe rând prin ciocolata albă topită, atât pe o parte cât și pe cealaltă, iar imediat ce se va scurge din excesul de ciocolata albă, le vom așeza într-o tavă și le vom introduce în congelator, timp de cel puțin o oră.
- După acest interval de timp, vom obține desertul nostru absolut delicios și răcoritor, care se poate servi. Pofta bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.