Găluștele de cartofi se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de găluște de cartofi.
Rețetă de găluște de cartofi
Rețeta delicioasă de găluște de cartofi, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de găluște de cartofi este de 30 de minute
Timp de preparare- 20 de minute
Timp total- 50 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de găluște de cartofi este pentru 4 persoane
Ingrediente – găluște de cartofi
- 700 g de cartofi în coajă
- 100 g de făină
- 30 g de amidon
- 20 g de griș
- Sare
- piper negru măcinat
- un praf de nucșoară
- 2 L de apă
- 2 lingurițe de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- găluște de cartofi
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de găluște de cartofi, este să începeți prin a spăla cartofii foarte bine cu coajă, sub un jet mare de apă, iar ulterior să îi puneți la fiert, tot în coajă, în apă rece, cu puțină sare, într-o oală de dimensiuni mai mari.
- Aceștia se vor lăsa la fiert până în momentul în care furculița a intrat și a ieșit foarte ușor din ei. Ulterior, îi vom scoate din apă iar chiar dacă sunt încă fierbinți, îi vom curăța de coajă, datorită faptului că se curăță coaja astfel mult mai ușor de pe ei, iar ulterior îi vom rade prin răzătoarea cu găuri mai mari.
- Peste aceștia, adăugându-i într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga și făina, pudra de nucșoară, sare, și piper negru măcinat, astfel încât toate ingredientele să se amestece uniform
- Toată compoziția creată se va frământa puțin cu mâinile, apoi adăugăm și grișul. Toate această compoziție trebuie să fie omogenizată cât mai bine cu putință, astfel încât la final să formăm cu mâinile un rulou.
- După ce am obținut ruloul și aluatul așa cum ne dorim, acesta se va împărții în cât mai multe părți egale astfel încât să obținem găluștele dorite. Aluatul se va modela direct în palme, astfel încât să obținem niște biluțe, ca niște găluște. Atenție însă! Este foarte important ca găluștele de cartofi să fie cât mai egale cu putință, astfel încât le vom pune pe toate la fiert, iar dacă una este mai mare sau alta este mai mică nu se vor fierbe în același timp pentru că una va fi mai pregătită ca alta.
- Astfel încât, ulterior toate găluștele de cartofi se vor pune în apa care clocotea, cu ajutorul unei palete, și vom amesteca ușor pentru a ne asigura că nu se lipesc. In momentul în care apa a dat în clocot micșoram și focul la minim. Găluștele se fierb în jur de aproximativ 20 de minute, fără ca apa să clocotească, atenție! După acest interval de timp se vor scoate pe rând cu ajutorul unei palete cu găuri.
- Rețeta de găluște cu cartofi este gata de servit, în funcție de preferințe, cu diverse sosuri, garnituri, fripturi și multe alte mirodenii. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Clătite cu brânză și gem. Mai bune decât îți poți imagina!