Ghid pentru întreținerea machiajului: Cât de des să îți înlocuiești produsele și instrumentele

intretinere machiaj
Ghid pentru întreținerea machiajului: Cât de des să îți înlocuiești produsele și instrumentele

Atât produsele de machiaj, cât și instrumentele utilizate pentru aplicarea lor, trebuie înlocuite periodic. Însă știați când, mai exact?

Aflați din rândurile următoare, care este durata de luni sau ani în care ar trebui cu siguranță să vă schimbați anumite produse de machiaj, dar și bureții și pensulele utilizate pentru a le aplica, astfel încât să nu aveți diverse probleme care vă pot afecta sănătatea.

 

1. Bureți și pensule

Când îți folosești beauty blender-ul, acesta absoarbe bacteriile și uleiul din piele.

Ar trebui să încercați să înlocuiți blender-ul de frumusețe cel puțin o dată la trei luni, deoarece bacteriile prosperă în mediul cald și umed oferit de burete. Pensulele de machiaj durează mai mult și sunt mai rezistente decât buretele. Pensulele ar trebui să rămână bune de folosit pentru câțiva ani dacă le spălați cu apă caldă și săpun în mod regulat. Cu toate acestea, odată ce perii devin aspri și încep să se rupă, ar trebui să luați în considerare înlocuirea lor.

2. Fond de ten și corector

Atunci când cumpărați un corector sau un fond de ten, este esențial să le înlocuiți imediat ce devin grase sau își schimbă textura, semne clare că produsul nu mai este în stare optimă. În plus, fondurile de ten lichide care încep să aibă un miros urât indică faptul că ingredientele s-au deteriorat și este timpul să le aruncați pentru a evita problemele de piele.

De regulă, aceste produse cosmetice ar trebui să dureze cel puțin un an înainte de a începe să se degradeze, dar este important să fiți atenți la orice modificări de consistență, miros sau aspect. Menținerea produselor de machiaj în condiții adecvate și verificarea periodică a stării lor garantează o aplicare sigură și eficientă, prevenind riscurile asociate cu utilizarea produselor expirate sau alterate.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: 7 sfaturi de frumusețe care economisesc timp pentru femeile ocupate

schimbare produse de machiaj
Ghid pentru întreținerea machiajului: Cât de des să îți înlocuiești produsele și instrumentele[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce culori nu se poartă la nuntă. Nuanțele pe care e de preferat să le eviți, conform unor vechi superstiții

3. Ruj și creion de buze

Îți poți imagina cantitatea de bacterii care se acumulează pe creionul de buze și ruj dacă acestea rămân în contact continuu cu gura ta, expunându-le la germeni și particule de mâncare.

Într-o lume ideală, ar trebui să-ți iei rămas bun de la aceste produse cel puțin o dată pe an pentru a preveni riscurile de infecție și contaminare. Cu toate acestea, dacă nu le împărtășești cu alții și le păstrezi în condiții igienice, le poți folosi în siguranță până la 18 luni. Menținerea unei bune igiene a produselor cosmetice, prin curățarea regulată a aplicatoarelor și păstrarea lor într-un mediu curat, poate extinde durata de utilizare și asigură sănătatea buzelor tale, evitând problemele legate de bacteriile acumulate.

4. Fard de pleoape și palete de fard de obraz

Folosirea corectă a paletelor de fard de pleoape durează cel puțin un an, iar cu puțină întreținere, durează până la trei ani. Pentru a preveni răspândirea bacteriilor dăunătoare, evitați să împărtășiți paletele și curățați aplicatoarele înainte de fiecare utilizare. Dacă aveți o infecție activă, este o idee bună să nu folosiți paleta pentru a preveni orice transfer.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

cand expira machiajele
Ghid pentru întreținerea machiajului: Cât de des să îți înlocuiești produsele și instrumentele[Sursa foto: freepik]

5. Rimel și creion de ochi

Bacteriile se acumulează în tuburi atunci când creionul de ochi și mascara intră în mod regulat în ochi. Deoarece ochii noștri sunt sensibili la bacterii și prețioși, conjunctivita este frecventă după ce ați împărtășit rimelul cu cineva. Pentru a preveni această problemă, nu împărtășiți machiajul pentru ochi cu nimeni altcineva. Eyeliner-ul lichid și rimelul durează doar trei luni și trebuie înlocuiți destul de des.

6. Creme hidratante și creme de protecție solară

Nu vrei să-ți umple pielea cu produse deteriorate, așa că cremele hidratante și de protecție solară trebuie să fie o parte a rutinei tale zilnice. La fel ca fondurile de ten, poți spune cu siguranță că o cremă hidratantă s-a stricat atunci când își schimbă textura sau culoarea. Aceste produse ar trebui în mod ideal să fie înlocuite la fiecare douăsprezece luni, dar puteți să le păstrați într-un loc răcoros și întunecat pentru mai mult timp.

cand trebuie sa schimbi pensulele de machiaj
Ghid pentru întreținerea machiajului: Cât de des să îți înlocuiești produsele și instrumentele[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce culori nu se poartă la nuntă. Nuanțele pe care e de preferat să le eviți, conform unor vechi superstiții

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies