Ghid pentru parinti: Cum alegi cele mai sanatoase alimente pentru copii

Ghid pentru parinti: Cum alegi cele mai sanatoase alimente pentru copii
Ghid pentru parinti: Cum alegi cele mai sanatoase alimente pentru copii

Sa urmezi o dieta sanatoasa si echilibrata pare mai usor ca niciodata, datorita numeroaselor informatii la care avem acces.

Exista, insa, parinti care mai au nevoie de ajutor pentru a intelege ce inseamna "alimente sanatoase".

In industria alimentara exista o multime de produse si, uneori, publicitatea si informatiile false pot crea confuzie printre parinti, si considera ca doar anumite produse sunt mai bune pentru ei si copii.

In ultimii ani au aparut in supermarket-uri branduri de produse ecologice, organice si alte etichete pe care oamenii le confunda sau cred ca se refera la aceleasi lucruri.

Citeste si: Gheorghe Mencinicopschi- CURA DE TREI ZILE. Profesorul a spus adevarul despre DETOXIFIERE

Produsele ecologice

Sunt cele care au fost cultivate si prelucrate fara pesticide, ingrasaminte sau conservanti genetici sau inginerie genetica. Ingrasamintele naturale au fost folosite pentru reproducere, profitand de conditii naturale cum ar fi solul sau clima.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Alimentele care ne ucid ușor în fiecare zi. Lygia Alexandrescu si Nastasia Belc au spus adevarul

Biologice

Sunt alimente care au fost obtinute in afara laboratorului, adica nu au fost expuse la nicio interventie chimica sau nu s-au utilizat alte componente genetice modificate.

Citeste si: Vitaminele și mineralele cele mai importante pentru sănătate. Lista dezvăluie secretului longevității

Organice

Sunt cele care nu contin interventii chimice folosite adesea pentru a dezvolta un produs alimentar, adica nu contin pesticide sau ingrasaminte. Agricultura organica are drept trasaturi generale practicile culturale, biologice, mecanice care incurajeaza reciclarea resurselor, promoveaza echilibrul ecologic si conserva biodiversitatea.

Citeste si: Semnul care îți spune că ai anemie. Uită-te chiar acum în oglindă

Produsele durabile

Sunt alimentele obtinute ca urmare a respectarii naturii si a mediului, astfel incat sa se bazeze pe o cultura responsabila din punct de vedere etic. Agricultura durabila este sinonima cu agricultura ecologica, dar produsele ecologice, de exemplu, pot fi si rezultatul fermelor industriale.

Citeste si: Alimentatia copiilor cand au boli infectioase. Ce NU le dam sa manance in caz de varicela



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

La 92 de ani, Regina a postat pentru prima oară pe Instagram! Ce poză a publicat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies