Sa urmezi o dieta sanatoasa si echilibrata pare mai usor ca niciodata, datorita numeroaselor informatii la care avem acces.
Ce produse sunt mai bune pentru sanatatea copiiilor?
In ceea ce priveste aceasta problema, exista o multime de dezbateri si nu s-a ajuns la un raspuns clar. Dar exista mai multe studii care sustin ca o dieta bazata pe alimente ecologice (fara pesticide si ingrasaminte) nu produce beneficii semnificative in sanatatea noastra.
Citeste si: Dietele vegane pentru diabet! Sunt ideale si cresc productia de insulina
Unul dintre studiile care sustine aceasta pozitie este cel realizat la Universitatea Stanford din Statele Unite. Specialistii au analizat 223 de cercetari in care a fost comparata compozitia acestor alimente (niveluri de nutrienti, fungi, bacterii, concentratii de pesticide, etc.) si 17 cercetari in care oamenii care consuma produse ecologice au fost comparati cu altii care au consumat produse neecologice.
Citeste si: Sistemul imunitar- 10 obiceiuri simple care-ţi susţin sistemul imunitar
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Aceste investigatii au fost efectuate pe oameni, desi niciuna dintre ele nu a fost pe termen lung, dieta fiind urmarita timp de doi ani. Dar ceea ce este surprinzator cu privire la rezultate este ca compozitia alimentelor a fost foarte asemanatoare.
Printre substantele nutritive analizate au fost vitamina C, calciu, fier- continute in legume si fructe, carne, lapte si oua organice si cele conventionale. In cazul legumelor si fructelor, cantitatea de vitamine si minerale a fost aproape identica, iar nivelul nutritiv al alimentelor organice si conventionale nu a fost semnificativ.
Citeste si: Murăturile: sănătatea la borcan! Sigur nu ştiai că au efecte magice şi ajută la prevenirea multor boli
In alte studii efectuate de Scoala de Igiena si Medicina Tropicala, din Londra, cercetatorii sustin ca "nu exista diferente convingatoare intre continutul de nutrienti sau beneficiile pentru sanatate ale alimentelor organice si conventionale."
citeste continuarea pe copilul.ro