Ghidul suprem al rochiilor: Stiluri esențiale de încercat

stiluri de rochie
Ghidul suprem al rochiilor: Stiluri esențiale de încercat

Rochiile sunt purtate întotdeauna la evenimente. Însă știai cum să alegi o rochie potrivită pentru tine?

Află din rândurile următoare, care sunt stilurile de rochii din care poți alege pentru un eveniment următor, dar și cum te poți orienta, în funcție de lungime, talie, ocazie și lungimea mânecilor, astfel încât să te simți cât mai bine atunci când o porți.

 

Descoperă-ți stilul: diferite tipuri de rochii

1. Stiluri de rochie după lungime

  • Rochiile mini, care au devenit populare în anii '60, sunt scurte, chic și ajung până deasupra genunchilor, fiind ideale pentru a-ți pune picioarele în evidență.
  • Rochiile midi, care se opresc între genunchi și gleznă, sunt super versatile și arată bine pe orice tip de siluetă. Le găsești în tot felul de modele și stiluri, așa că merg perfect pentru orice eveniment.
  • Rochiile lungi de ceai, cu un vibe vintage, sunt perfecte pentru evenimente semi-formale. Se opresc undeva pe la jumătatea gambei sau puțin deasupra gleznei, oferindu-ți un look elegant și rafinat.
  • Rochiile maxi sunt lungi și lejere, ajungând până la glezne sau chiar până la sol. Sunt super chic și incredibil de confortabile, perfecte pentru zilele de plajă sau momentele de relaxare acasă. Cu accesoriile potrivite, poți să le dai un plus de stil casual.

Citește și: Ținuta pe care a ales-o Cristina Șișcanu pentru a merge să mănânce sushi alături de soțul ei. “Să nu vă aud că vă luați de balerinii mei.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

stil de rochie dupa ocazie
Ghidul suprem al rochiilor: Stiluri esențiale de încercat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cristina Șișcanu își prezintă ținuta în mediul online! Vedeta a oferit un sfat util pentru purtarea bulinelor: „Am învățat de la un designer cunoscut, care este și stilist.”

2. Tipuri de rochii în funcție de talie

  • Rochiile în linie A se mulează pe talie și se lărgesc treptat, creând o siluetă feminină perfectă pentru formele de tip pară. Stilul ăsta clasic se poate transforma ușor din casual în elegant, doar prin accesoriile pe care le alegi.
  • Rochiile înfășurate se prind în talie și accentuează frumos silueta în formă de clepsidră. Acest stil este nu doar elegant, ci și foarte confortabil.
  • Rochiile cu talie imperiu, care au fost populare în secolul al XVIII-lea, se caracterizează printr-o talie ridicată sub bust, cu fusta care curge liber în jos. Acest stil este ideal pentru doamnele cu bust mic, oferindu-le o siluetă elegantă și fluidă.
  • Rochiile de prințesă, cu corset și talie bine definită, completate de o fustă amplă, pun în valoare brațele și umerii. Acest stil este adesea ales pentru nunți și se potrivește minunat cu orice tip de corp.

stil de rochie dupa lungimea manecilor
Ghidul suprem al rochiilor: Stiluri esențiale de încercat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

3. Stiluri de rochie după ocazie

  • Pentru evenimente cu dresscode, rochiile de bal sunt alegerea ideală. Acestea sunt lungi până la podea și au un aer luxos. Disponibile într-o varietate de stiluri, se potrivesc diferitelor forme ale corpului și gusturilor personale.
  • Rochiile de cocktail ajung până la genunchi și sunt foarte versatile, fiind perfecte pentru petreceri și evenimente semi-formale. Disponibile într-o gamă variată de siluete și decolteuri, este simplu să găsești una care să-ți pună în valoare tipul de corp.

stil de rochie dupa talie
Ghidul suprem al rochiilor: Stiluri esențiale de încercat[Sursa foto: freepik]

4. Tipuri de rochii după lungimea mânecilor

  • Rochiile fără bretele  sunt perfecte pentru a-ți evidenția brațele și umerii. Ele sunt la fel de populare pentru evenimente casual cât și pentru cele formale.
  • Rochiile fără umeri aduc un aer feminin și elegant, acoperind brațele, fiind o opțiune mai rezervată în comparație cu rochiile fără bretele.
  • Rochiile cu un singur umăr, cu design asimetric și sofisticat, sunt perfect pentru a atrage atenția și pot fi găsite cu diverse lungimi ale mânecilor.
  • Rochiile cu prindere la gât se leagă în zona decolteului și sunt fără mâneci, fiind ideale pentru a-ți pune în valoare umerii și brațele.
  • Perfecte pentru vreme mai răcoroasă sau pentru cei care preferă mai multă acoperire, rochiile cu mâneci lungi sunt disponibile în diverse stiluri, adaptându-se diferitelor forme ale corpului.

stil de rochie dupa lungime
Ghidul suprem al rochiilor: Stiluri esențiale de încercat[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

De ce ai nevoie pentru a-ți face pedichiura acasă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

A murit Gheorghe Mulțescu. Care a fost cauza decesului

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies