Gogoșile cu glazură de ciocolată neagră se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de gogoși cu glazură de ciocolată neagră.
Rețetă de Gogoși cu glazură de ciocolată neagră
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pizza cu brânză. O altă versiune a rețetei de Quattro Formaggi!
Citește și: Rulouri cu nucă. Umplutura este de-a dreptul gustoasă!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru gogoși
- 650 g de făină
- 25 g de drojdie proaspătă
- 100 g de unt
- 3 ouă
- 150 g de zahăr
- 350 ml de lapte
- o esență de rom
- coaja rasă de la o lămâie
- o esență de vanilie
- Sare
ingrediente pentru glazură
- ciocolată neagră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să aducem un bol de dimensiuni mai mari pentru a ne ocupa de prepararea aluatului. Așadar, în acest bol vom adăuga pentru început drojdia proaspătă alături de o lingură de zahăr dar și 100 ml de lapte călduț și așteptăm ca aceasta să se dizolve complet. În continuare abia după ce drojdia s-a dizolvat vom adăuga și câteva linguri de făină treptat și vom începe să amestecăm până când obținem o compoziție omogenă. După ce am obținut aluatul nostru omogen pentru gogoși, vom mai presărat deasupra un strat fin de făină și vom lăsa bolul deoparte până când își va dubla volumul.
- Separat, în acest timp vom avea nevoie și de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ouăle pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer împreună cu zahărul, un praf de sare după gust, esența de rom și de vanilie, restul cantității de lapte, dar și coaja rasă de la o lămâie.
- Acum a venit momentul să amestecăm cele 2 compoziții, inițial cu o spatulă iar ulterior cu un mixer și la final cu mâna pentru a ne asigura de faptul că aluatul este bine omogenizat. Începem apoi să adăugăm treptat și restul cantității de făină, untul topit și continuăm să amestecăm în ingredientele adăugate până când vom obține consistența dorită pentru gogoși. Acest bol se va acoperi ulterior cu o folie alimentară și se va lăsa deoparte până când își va dubla volumul și va crește.
- După acest interval de timp, pe o suprafață plată vom presăra puțină făină și vom întinde aluatul nostru cu ajutorul unui sucitor într-o formă dreptunghiulară. Ulterior vom avea nevoie de un pahar de dimensiuni mai mari, dar și de o formă mică pentru a forma centrul gogoșilor noastre de tip inel. Din loc în loc începem apoi să formăm gogoșile noastre, în interiorul cărora vom așeza forma rotundă pentru a le forma ca inel. Procesul se va repeta până când vom rămâne fără aluat. Este nevoie ca mai apoi gogoșile să se mai lase puțin la crescut timp de aproximativ 10 minute.
- După acest interval de timp ne putem ocupa de prăjirea acestora. Vom avea nevoie de o altă dimensiune mai mare în care vom adăuga o cantitate consistentă de ulei, în care după ce s-a încins vom adăuga rând pe rând gogoșile noastre, la foc mediu, iar momentul în care s-au prăjit pe o parte le vom întoarce și pe cealaltă parte astfel încât acestea să fie prăjite în mod uniform. Procesul se va repeta până când toate gogoșile sunt prăjite, urmând ca mai apoi să fie scoase pe șervețele absorbante.
- După ce toate gogoșile noastre sunt prăjite, tot ce ne-a rămas de făcut este să topim ciocolata neagră și să dăm gogoșile prin această glazură și bineînțeles să le decorăm cu ceea ce ne dorim. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.