Pizza cu brânză. O altă versiune a rețetei de Quattro Formaggi!

Pizza cu brânză. O altă versiune a rețetei de Quattro Formaggi!
Pizza cu brânză. O altă versiune a rețetei de Quattro Formaggi!

Pizza cu brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu brânză.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pizza cu brânză, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pizza cu brânză

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rulouri cu nucă. Umplutura este de-a dreptul gustoasă!

Citește și: Ruladă de pui cu spanac. Cea mai suculentă și gustoasă!

Timp de preparare – o ora

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 450 ml de apă călduță
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de sare
  • 800 g de făină
  • 8 g de drojdie uscată

ingrediente pentru topping

  • 3 lingurițe de sos de roșii
  • 200 g de mozzarella rasă
  • 3 tipuri diferite de brânză, la alegere
  • oregano uscat, busuioc uscat, tarhon uscat
  • semințe de chimen
  • piper negru măcinat
  • Sare
  • câteva frunze de busuioc proaspăt și de mentă proaspătă

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea aluatului pentru pizza. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga pentru început apa, lingurile de ulei de măsline, dar și cele de sare, după gust. Toate aceste ingrediente se vor amesteca împreună pentru a se omogeniza așa cum ne dorim. Abia mai apoi trebuie să adăugăm și făina, dar și drojdia uscată, pentru a le putea omogeniza și pe ele în restul ingredientelor adăugate până în acest moment. La final, aluatul nostru trebuie să fie omogen și să nu se mai lipească de bol. Ulterior, acesta trebuie acoperit cu o folie alimentară și lăsat deoparte pentru a crește timp de cel puțin 30 de minute.
  • După acest interval de timp, vom putea lua aluatul din bol, îl facem într-o bilă mai mare și îl împărțim în 2 părți cât se poate de egale, astfel încât să obținem din acest aluat 2 pizza. Acum că am împărțit aluatul, tot ce ne-a rămas de făcut este să luăm fiecare bucată în parte și să o așezăm pe o suprafață plată pe care am presărat în prealabil făină, pentru a putea întinde bucățile de aluat, în forme rotunde, în funcție de dimensiunea dorită.

  • Imediat ce acest pas a fost și el făcut, este nevoie să pregătim tăvile pătrate sau dreptunghiulare pentru bucățile noastre de pizza, tăvi în care așezăm prima dată hârtie de copt. În continuare, înainte de a introduce tăvile noastre în cuptor, așezăm pe fiecare bucată de pizza și toppingul pregătit. Ungem prima dată blatul cu sosul de roșii, cantitate pe care am împărțit-o în 2, pentru a ne ajunge pentru ambele bucăți de pizza, aspect ce se va repeta pentru toate ingredientele adăugate. Peste sosul de roșii adăugăm și un strat consistent de mozzarella rasă, presărăm toate ierburile uscate, în cazul în care ne dorim să le adăugăm, rețeta se poate face și fără ele. Abia apoi adăugăm deasupra ierburilor și toate felurile de brânză pe care le-am ras sau le-am rupt în bucățele, din loc în loc, iar la final mai adăugăm și puțină mozzarella, dacă ne dorim. Condimentăm pizza cu sare și piper negru măcinat după gust, proces care se va repeta și pentru a 2-a bucată de pizza.
  • Tăvile se vor introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 210°C, timp de aproximativ 10 minute sau până când observăm că preparatul este copt până la capăt. După acest interval de timp, scoatem tăvile din cuptor, ulterior și pizza din tăvi, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețeta de prăjitură de post cu mere de la Mănăstirea Țigănești. „Se face după o rețetă foarte veche”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies