Ruladă de pui cu spanac. Cea mai suculentă și gustoasă!

retete de gustare

Ruladă de pui cu spanac

Rulada de pui cu spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă de pui cu spanac.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă de pui cu spanac, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ruladă de pui cu spanac

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Brioșe cu cremă de căpșune. Perfecte pentru iubitorii de căpșune!

retete pentru cina
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Spaghete cu somon. Un preparat rafinat și absolut delicios!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp de preparare – o ora

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

rulada de pui cu spanac
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 1 kg și jumătate de piept de pui
  • 150 g de cașcaval
  • 250 g de spanac
  • 100 ml de ulei
  • 80 g de unt
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • o legătură de pătrunjel proaspătă
  • Sare
  • piper negru măcinat

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete cu preparate pui
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea ruladei. Așadar, începem prin a curăța, alege și spăla foarte bine spanacul, pentru ca ulterior să ne ocupăm și de pieptul de pui, care trebuie trecut prin mașina de tocat. Ulterior, vom tăia mărunt atât ceapa cât și legătura de pătrunjel proaspăt.

Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

  • Mai departe, vom avea nevoie de o altă dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă și sare după gust și ulterior spanacul, pentru a-l lăsa la opărit. În momentul în care acesta s-a opărit, îl vom trece într-o sită pentru a-l lăsa la scurs.
  • Oala în care am preparat spanacul se va folosi în continuare însă după ce am aruncat apa, pentru ca ulterior să adăugăm uleiul și să-l lăsăm să se încingă. Adăugăm apoi în oală ceapa tocată și un praf de sare și amestecăm, pentru ca ceapa să se călească și să devină translucidă. În acel moment oprim focul și lăsăm ceapa deoparte.

Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mare în care vom adăuga pieptul pe care l-am trecut prin mașina de tocat în prealabil, ceapa din oală, pătrunjelul tocat mărunt, căței de usturoi, condimentăm cu piper negru măcinat după gust și adăugăm și ouăle. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu mâna pentru a se omogeniza exact așa cum ne dorim.
  • In continuare, vom avea nevoie de o folie alimentară pe care o vom întinde pe o suprafață plată, pentru ca ulterior să răsturnăm pe ea compoziția noastră din i ngredientele adăugate în vas și să o întindem uniform într-o formă dreptunghiulară sau pătrată în funcție de preferințe. Deasupra compoziției adăugăm frunzele de spanac, astfel încât să ajungă pe întreaga suprafață a compoziției. Imediat apoi, peste spanac adăugăm și cașcavalul, iar apoi începem ușor să ridicăm folia alimentară pentru a începe rularea preparatului.

rulada de pui
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor termorezistentă, pe care o vom unge cu puțin unt în prealabil, pentru ca ulterior să așezăm rulada noastră direct în tavă. Păstrăm puțin unt și îl încălzim, pentru a unge rulada deasupra cu acesta, iar apoi introducem tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de aproximativ 50 de minute.
  • După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și lăsăm rulada să se răcească, pentru ca ulterior să o porționăm exact așa cum ne dorim, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Spaghete cu somon. Un preparat rafinat și absolut delicios!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies