Gabriela Cristea a intrat în bucătărie alături de vecinele ei și au preparat gogoși.
Gabriela Cristea a obișnuit deja cu rețetele sale pe toți cei care urmăresc. Nu trebuie să fie zi de sărbătoare ca îndrăgita prezentatoare TV să împărtășească secrete din bucătărie, însă, reușește să facă de fiecare dată acest lucru atunci când prinde câteva momente libere.
“Punem făina, laptele cu zahărul la încălzit și puțină sare în drojdie, altfel nu are gust.” Secretul gogoșilor pufoase realizate de Gabriela Cristea și vecinele ei
Gabriela Cristea intrat în bucătărie, de această dată, alături de vecinele ei, iar împreună au gătit gogoși delicioase, despre care au dezvăluit și un mic secret. Pentru ca aluatul să crească și să fie pufos, Tina a adăugat un praf de sare în drojdie, înainte de a frământa coca.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- Făină
- Ouă
- Zahăr
- Zahăr vanilat
- Drojdie
- Lapte
“Punem făina, laptele cu zahărul la încălzit și puțină sare în drojdie, altfel nu are gust. Spargem ouăle și le lăsăm puțin să se mai încălzească. Dacă vrei să pui 10, 10 pui. Punem 3 ouă, sunt suficiente. Punem drojdia. Și ne apucăm de treabă. Amestecăm făina cu drojdia și ne apucăm să frământăm. A pus Tina și ouăle, să le incorporeze. Ulei, unt, avem de toate prin casă.”, a povestit Gabriela Cristea alături de Tina.
„Gogoși făcute de zece femei. Puțină sare în drojdie, altfel nu are gust.” Modul de preparare al gogoșilor în baie de ulei
Gabriela Cristea și vecinele ei au explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele și pașii în realizarea gogoșilor pufoase, iar acum, că ați urmat toți pașii de mai sus și ați lăsat aluatul la crescut, urmează să faceți gogoșile pe care le veți prăji într-o baie de ulei.
“M-a pus Tina să topesc și niște unt. Am frământat, am pus la crescut o jumătate de oră, o oră, în funcție de cum crește. Am schimbat rolurile și am pus-o pe Dana să facă gogoșile. Când e mâncarea gata, eu trebuie să plec. Uite și pâine, eu am frământat-o și Dana a copt-o. Am început să prăjim gogoșile în baie de ulei. Gogoși făcute de zece femei, așa e în zi de sărbătoare! Bune, foarte bune!”, a
mai spus Gabriela Cristea.