Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta mușchiului de vită care îi place în mod deosebit, dar și care sunt pașii în realizarea lui.
Gabriela Cristea, îndrăgita prezentatoare TV, împarte de fiecare dată rețete cu urmăritorii ei din online și cere sfaturi, dar și idei de garnituri pentru mâncare. De această dată, Gabriela a gătit un mușchi de vită la grătar.
„Nu e prea făcut, dar nici în sânge. Ăla este mușchiul care mie îmi place în mod deosebit.” Cum preferă Gabriela Cristea să prepare mușchiul de vită
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Gabriela Cristea a obișnuit urmăritorii de pe rețelele de socializare cu rețetele pe care le gătește în fiecare zi. Fiind singură acasă, Gabriela a găsit momentul prielnic să pregătească mușchiul de vită pe care și-l dorea de o lună. Când vine vorba de preferințe, Gabriela Cristea optează pentru un mușchi de vită gătit medium rare, așa că a dezvăluit rețeta pentru a prepara un mușchi de vită perfect cu doar câteva ingrediente, alături de care adăugat, la final, o salată.
„M-am apucat să fasonez un mușchi de vită și să îmi fac ceva de mâncare. Mi-e o poftă de mușchiul ăsta de vită, cred că îi spun de o lună de zile să îmi cumpere un mușchi de vită. Haideți să-l gătim împreună și să vă spun eu cum îl fac. E foarte important ca mușchiul să fie fasonat și să nu aibă pieliță. Eu o să îmi fac și o salată. După ce am fasonat mușchiul, l-am și tăiat. Eu, de exemplu, l-aș mânca medium rare, adică nici nu e prea făcut, cum îmi place mie să-i spun, dar nici în sânge. Ăla este mușchiul care mie îmi place în mod deosebit.”, a povestit Gabriela Cristea.
„Două minute pe o parte și două minute pe partea cealaltă și gata.” Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mușchi de vită perfect
Chiar dacă poate pare complicată de gătit, Gabriela Cristea are nevoie de mai puțin de cinci minute pentru a găti un mușchi de vită perfect. Astfel, aceasta a povestit cum l-a lăsat pe grătar timp de două minute pe fiecare parte, iar după ce a fost luat din tigaie, l-a tăiat feliuțe mici, peste care i-a adăugat sare și piper după preferințe. Între timp, a făcut și o salată, pe care a asezonat-o cu câteva ingrediente, iar masa este pregătită pentru a fi servită.
Citește și: Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap- stirilekanald.ro
Ingrediente salată:
- salată iceberg
- sare
- oțet balsamic
- ulei
„Am încins bine tigaia și îl pun două minute pe o parte și două minute pe partea cealaltă și gata. Între timp, fac și salata. Am niște salată iceberg pe care o tai. Salata asta se face imediat, o fac clasic, cu sare, nu multă, un pic de oțet balsamic, nu mult, și un strop de ulei.
Am scos mușchiul, mi-ar fi plăcut să fie mai puțin făcut. Îl tai și apoi îl înserez, ca să intre toate aromele în el. Oricum, să știți, mușchiul de vită nu se sărează înainte de a fi pus la grătar pentru că se întărește. Nu uităm să punem acum sare, multă sare, mie îmi place sarea, și piper. Sunt puținele momentele în care sunt singură acasă, așa că m-am așezat în capul mesei. Mă simt cum se simțea Regina Marii Britanii când își lua masa singură.”, a mai povestit Gabriela Cristea pe rețelele de socializare.